Kuzey ve Doğu Suriye’de Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı

Kuzey ve Doğu Suriye’deki 31 parti ve kadın örgütü bir araya gelerek, 73’üncü yaş gününde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.

Açıklama Qamişlo’daki Diplomatik İlişkiler ve Danışma binası önünde yapıldı.

Katılan parti ve örgütler adına açıklamayı Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi Xîtam Mihemed okudu.

Açıklamada, “Sayın Öcalan’ın ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin mücadelesi meşru bir mücadeledir. Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının davasını çözmeyi amaçlıyor. Artık Kürt davası bölgenin en önemli davasıdır. Kürt davası çözülmeden bölgede ve Kürdistan’da barış ve huzur sağlanamaz. Önder Abdullah Öcalan’ın özgülüğü Kürt davasının çözümü, Türkiye ve bölgeye barışın gelmesiyle bağlantılıdır” denildi.

Açıklamada Kuzey ve Doğu Suriye’deki halklara ve partilere Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için aktif rol alma çağrısı yapıldı.

 Kürt davasının çözülmesi ve bölgedeki güvenliğin sağlanması için Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne destek vereceklerini kaydeden parti ve örgütler şöyle:

“Suriye Kürt Sol Partisi, Kürdistan Gelecek Hareketi, Kürdistan Barış ve Demokrasi Partisi, Suriye Değişim Hareketi, Kürdistan Demokratik Değişim Partisi, Kürdistan Emekçiler Birliği, Suriye Kürt Demokrat Birlik Partisi, Kürdistan Yenileme Partisi, Suriye Kürt Demokrat Partisi, Suriye Kürt İttifak Partisi, Kürdistan Ulusal Topluluğu Partisi, Kürdistan Kardeşlik Partisi, Suriye-Kürdistan Demokrat Partisi, Rojavayê Kurdistan-Kürdistan Demokrat Partisi, Demokratik Birlik Partisi (PYD), Suriye Gelecek Partisi, Süryani Birlik Partisi, İlerici Demokrat Partisi, Suriye Kürt Demokratik Roj Partisi, Demokratik Mücadele Partisi ve Kürdistan Cumhuriyet Partisi, Kürdistan Liberal Partisi, Özgür Ulusal Birlik Partisi, Suriye Modern ve Demokrat Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Arap Ulusal Komitesi, Muhafazakar Parti, Kürdistan Demokratik Sol Parti, Kongra Star.”