Kuzey ve Doğu Suriye’de Kahramanlık Haftası etkinlikleri

Kuzey ve Doğu Suriye’deki birçok merkezde Kahramanlık Haftası için anma etkinlikleri düzenlendi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de birçok Komutan Egîd'in (Mahsûm Korkmaz) şehadetinin 39'uncu yıl dönümü ve Kahramanlık Haftası vesileyle anma etkinlikleri düzenlendi.

 
QAMIŞLO
Demokratik Birlik Partisi (PYD), Qamişlo’da tören düzenledi. Qamişlo kentindeki Melekiye Salonu'nda düzenlenen törene şehit aileleri, partililer ve yüzlerce kişi katıldı.

Törende Kürt halkının soykırım ve inkar politikalarına karşı direnişi ve fedakarlığı sayesinde toplumsal değerlerin korunduğu belirtildi.

Konuşmalarda, ayrıştırma ve inkar siyasetinin bugüne kadar devam ettiği ancak direniş ve mücadelenin zeminini inşa eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin bu politikalara en güçlü cevap olduğu vurgulandı.


TIRBESPIYÊ
PYD, parti salonunda Kahramanlık Haftası konulu seminer verdi. Seminere Cizîre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi'ne bağlı onlarca ilçe yapısı, parti ve kurum temsilcisi katıldı.
PYD İlçe Eşbaşkanı Hediye Şemo, "Diyarbakır zindan direnişi ve şehitlerin fedakarlıkları Mazlum Doğan'dan başlayarak şehit Egîd'in direnişine ulaştı. Halkın bugüne kadar devam eden direnişinin kıvılcımı oldu” dedi.
Son olarak Kahramanlık Haftası'nın Kürt halkına ve dünyaya etkisini, şehitlerin mücadelesinin nasıl ölümsüzleştirildiğini anlatan film gösterildi.


ÇİLAXA
Çilaxa ilçesi Şehit Aileleri Meclisi, PYD ve ilçe meclisinin koordinasyonunda ilçedeki Kültür Sanat Merkezi'nde tören düzenledi.
PYD İlçe Eşbaşkanı Ebdulselam Abbas, şehit Egîd'in mücadelesinin Kürt halkının yüreğine direniş ruhunu aşıladığını belirtti.
Abbas, işgalcilere karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve şehitlerin izinde Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü elde edeceklerini belirtti.
Sonunda Kahramanlık Haftasını konu alan film gösterimi yapıldı.


DÊRIK
Dêrik Şehit Aileleri Meclisi, Dicle Kültür ve Sanat Merkezi'nde ‘Kahramanlık Haftası’ şehitleri anısına düzenlediği seminere halk ve sivil toplum kurumları üyeleri katıldı.
Semineri yöneten Dêrik Kent Meclisi Üyesi Elî Mihemed, mücadele ve zafer bayrağının binlerce Kürt genci sayesinde dalgalandığını belirtti.


TIL HEMÎS
Til Hemîs ilçesinde Şehit Egîd ve ‘Kahramanlık Haftası’ şehitlerini anmak için ilçe kültür merkezi salonunda düzenlenen etkinliğe, Til Hemîs halkı, Arap aşiretlerin kanaat önderleri ve sivil toplum kurumlarının üyeleri katıldı.
Etkinlikte konuşan Til Hemîs İlçe Meclisi Yönetimi üyesi Fayiq El Ehmed, “Zaferi elde etmenin garantisi, şehitlerin mücadelesini takip etmektir” dedi.
Etkinlikte sinevizyon gösterimi de yapıldı.


TIL KOÇER
Til Koçer ilçesinde PYD tarafından Toplum Savunma Güçleri (HPC) genel merkezinde düzenlenen etkinliğe ilçe halkı, sivil toplum kurumları üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Etkinlik, şehit Egîd'in hayatını ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. PYD üyesi Yusif El Mehûs, soykırım ve işgal politikalarına son vermek ve zafere ulaşmak için şehit Egîd'in mücadelesine sahip çıkacaklarını söyledi.


TEBQA
Tebqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Tebqa Şehitliği'nde şehit Egîd anısına tören düzenledi. Törene Demokratik Özerk Yönetim Yönetimi temsilcileri, partiler, kadın hareketleri, gençler, Tebqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi üyeleri katıldı.
Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed El Şêx, "Şehit Egid'in silahından atılan ilk kurşun, kölelik zincirlerini kırdı, devrimin başlangıcı oldu" dedi.

Tebqa Askeri Meclisi üyesi Ali Muslim, "Şehitlerimizin fedakarlıklarını saygıyla anıyoruz. Şehit Egîd, yeni direnişin ve milyonlarca özgürlük sevdalısının onun yolundan gittiği bir semboldür. Rojava'nın kurtuluşu ve korunması için şehitlerin fedakarlıkları şehit Egîd'in direnişinin devamının açık delilidir” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte Tebqa Askeri Meclisi savaşçıları askeri geçit töreni düzenledi.