Kuzey ve Doğu Suriye’de renkli kutlamalar

Kuzey ve Doğu Suriye halkı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle, Abdullah Öcalan’ın eğitime, savunmaya, ekolojiye verdiği değere atfen etkinlikler gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde faklı etkinlikler gerçekleştirildi.

HESEKÊ

Hesekê Kantonu’ndaki askeri ve sivil toplum kurumları, Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle farklı etkinlikler gerçekleştirdi.

Hesekê, Dirbêsiyê ve Şedadê’deki etkinlikler Kongra Star üyeleri, Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri, askeri güçler ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

SERÊKANİYÊ GÖÇMEN KAMPI’NDA AKADEMİ AÇILDI

Demokratik Toplum Akademisi Eğitim Komitesi, Serêkaniyê Kampı’nda “Şehit Ebûd Mihemed Akademisi” adıyla yeni bir akademi açtı.

Kamp Meclisi’nin üyeleri ve onlarca yurttaş akademinin açılış törenine katıldı. Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme üyesi Ebdulxenî Oso, akademinin önemine dikkat çekerek, akademinin Abdullah Öcalan’ın doğum gününde açılmış olmasını değerlendirerek şunları söyledi: “Önder Öcalan eğitime büyük önem veriyordu.”

MEYDANA 120 FİDAN DİKİLDİ

Yine aynı kapsamda Demokratik İslam Kongresi, akademinin etrafına 120 zeytin ağacı dikti. Din Bilimleri Fakültesi ve Hesekê Barış Akademisi üyeleri ağaçların dikiminde yer aldı.

HESEKÊ’DE ŞEHİT ÇOCUKLARI İÇİN ETKİNLİK

Şehit Aileleri Meclisi, QSD Komutanlığı’nın ortaklığıyla Cizre Bölgesi’nde şehit çocukları için bir etkinlik düzenledi. Onlarca savaşçı ve bölgedeki şehit aileleri Hesekê’deki etkinliğe katıldı.

Hesekê Barış Anneleri Meclisi Üyesi Siltanê Ehmed, Abdullah Öcalan’ın doğum günün halkların özgürlük günü olduğunu söyledi.

Etkinliğin sonunda Hesekê Kültür ve Sanat Merkezi ve Koma Xabûr, şarkılarını seslendirerek, tiyatro ve halaylarını sergiledi.

JİNWAR’DA 100 FİDAN DİKİLDİ

Hesekê Kantonu Dirbêsiyê ilçesine bağlı Jinwar köyünde gün vesilesiyle 100 fidan dikildi.

ŞEDADÊ’DE HPC MERKEZİ AÇILDI

Şedadê halkı da aynı kapsamda, “Şehîd Hesen Elî El-Horî Merkezi” adıyla Toplumsal Koruma Güçleri (HPC) Merkezi’ni açtı. Merkezin bahçesine ve ilçeye fidanlar dikildi. Açılış töreninde konuşan Kongra Star Üyesi Intîsar Erîb, Kürt'ün doğuşu olarak gördükleri günü kutladı.

Toplumsal Koruma Merkezi Üyesi Efaf Hesekê, akademinin bugünde açıklamasının amacı her zaman toplumun korunması çağrısında bulunan Abdullah Öcalan’ın taleplerini yerine getirmek için olduğunu vurguladı.

ŞEHBA'DA MEYDAN, PARK VE KAMPLARA FİDAN DİKİLDİ

Efrînli göçmenler ve Şehba sakinleri de 73. doğuş için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Şêrawa ilçesindeki Veger Kampı Meclisi, kampta Abdullah Öcalan’ın adını taşıyan bir park açtı. Efrînli göçmenler de "4 Nisan'da Önder Apo ile demokratik bir ulus kuracağız ve özgürce yaşayacağız" sloganıyla parklara, kamplara ve halka açık yerlere ağaç dikti.

‘Önder Öcalan Bahçesi' adıyla Veger Kampı’nda açılan parkta, şehit Ciwan Efrîn Mewlîde Mistefa'nın annesinin kapı kurdelesini kesmesinin ardından mahalle sakinleri ağaç dikmeye başladı.

Fafin ilçesindeki Berxwedan Kampı, Til Sosin köyündeki Serdem Kampı, Ehdas ilçesindeki Efrîn Kampı ve Şêrawa ilçesindeki Şehba Kampı’na yüzlerce ağaç dikildi.

Til Rifet, Ehdas, Fafin ilçeleri ile Babinis kasabası ve köy sakinleri de halka açık alanlara ağaç dikti.

ELPELÛR KÖYÜNDE KUTLAMA

Abdullah Öcalan’ın, Suriye’ye geçtiğinde kaldığı Kobanê’nin Elpelûr köyünde, yüzlerce kişinin katılımıyla 4 Nisan kutlaması yapıldı.

Yüzlerce Kobanê kantonu sakini, Fırat bölgesinden siyasetçiler, Kuzey ve Doğu Suriye'den şahsiyetler ve şehit Hevrîn Xelef’in annesi, Abdullah Öcalan'ın evinin bulunduğu Elpelûr köyünde bir araya geldi.

Kutlamanın başında konuşan Fırat bölgesindeki PYD Kadın Meclisi üyesi Sara Xelîl, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak ve aynı zamanda halkı özgürleştirmek için mazlumları faşizme karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Daha sonra Kültür Sanat Merkezi Botan ve Gulava grupları ile Fırat Bölgesi Hilala Zêrin Hareketi Anneler Grubu şarkılar seslendirdi ve Sirîn ilçesi Kültür Sanat Merkezi'nin folklor grubu halk oyunları sergiledi.