Kuzey ve Doğu Suriye halkı Kobanê zaferi için alanlara çıktı

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Dünya Kobanê Günü için alanlara çıktı, "Kobanê’yi nasıl kurtardıysak işgal altındaki bölgeleri de kurtaracağız" mesajını verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde Dünya Kobanê Günü vesilesiyle eylemler düzenlendi.

Kongra Star Meclisi, DAİŞ çeteleri ve başta Türk devleti olmak üzere destekçilerine tarihi bir ders ve işgalcilere karşı bir kahramanlık destanı verildiğini belirtti.

Ayrıca başta Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî olmak üzere Türk devletinin işgal ettiği bölgelerin kurtarılması gerektiği ifade edildi.

Öte yandan Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Mahalleleri Genel Meclisi, tüm özgürlük şehitlerini ve Kobanê direnişinde şehit düşenleri andı. Açıklama sivil toplum kurumları üyeleri ve siyasi partilerin katılımıyla Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komitesi Eş Başkanı Menen Cafer tarafından okundu.

Açıklamada YPJ, YPG ve Bakurê Kurdistan ile devrimci yurtseverlerin gerçekleştirdiği ve birçok kişinin şehit düştüğü direnişin 21. Yüzyılda eşi benzeri olmayan bir destan olduğuna dikkat çekildi.
DAİŞ destekçisi işgalci Türk devletinin, DAİŞ’in yenilgisinin intikamını almak için Kobanê, Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê işgal ettiği, Kürt halkını göçe zorladığı belirtildi.
Açıklamanın sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mesajlar verildi.

QAMIŞLO

Qamişlo Meclisi, meclis üyelerinin katılımıyla Beşîriyê Mahallesi’ndeki meclis binası önünde bir açıklama yaptı. Açıklama Meclis Eşbaşkanı Hûriye Şemdîn tarafından okundu.

AMÛDÊ

Amûdê İlçe Meclisi, Kobanê kahramanlık direnişini ilçe halkından onlarca kişinin katılımıyla andı. İlçe Meclisi Eşbaşkanı Nowroz Elî, meclis binasın önünde yapılan açıklamayı okudu.
Açıklamanın sonunda halk, “Bijî berxwedana Kobanê” ve “Şehîd Namirin” sloganları attı.

ÇILAXA

Çilaxa İlçe Meclisi, sivil toplum kurumları, meclis ve Kongra Star üyelerinin katılımıyla ilçedeki Şehit Aileleri Meclisi binası önünde bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamayı okuyan Çilaxa İlçe Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mihemed El Faris, “Kobanê direnişi Önder Abdullah Öcalan’ın demokratik ulus projesi ve halkların kardeşliğinin sağlanmasının temelidir” diye konuştu.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê İlçe Meclisi, Kobanê’ye  destekleyen tüm halklara, enternasyonalistlere, Kurdistan'a ve tüm Suriye halklarına teşekkür etti. Açıklamayı Girkê Legê Okullar Komitesi Yönetim üyesi Salih Hemo okudu.
Açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki devrimin başarıya ulaşana kadar sahiplenilmesi çağrısında bulunuldu.

DÊRIK

Dêrik Kent Meclisi'nin meclis binası önünde yaptığı açıklamayı meclis üyesi Êlîn Îsa Corcis okudu.
Meclis, özgürlük isteyen halkları işgalci Türk ordusunun işgal ve saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halklarını desteklemeye çağırdı.

TIL HEMÎS

Til Hemîsê İlçe Meclisi, sivil toplum kurumu ve meclis üyesi onlarca kişinin katılımıyla meclisi binası önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Til Hemîsê Demokratik Toplum Akademisi Yönetim üyesi Yûsif El Muhewes açıklamayı okudu.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê ilçesinde de sivil toplum örgütleri üyeleri ve şehit aileleri, meclis binası önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklama İlçe Meclisi Eşbaşkanı Nalîn Temo tarafından okundu.
Açıklamada, demokratik ulus çatısı altında birleşme çağrısı yapıldı.

TIL KOÇER
Til Koçer İlçe Meclisi'nin meclis üyelerinin katılımıyla yaptığı açıklamayı meclis üyesi Salih El Kino okudu.
Açıklamada, bu tarihin DAİŞ çeteleri ve Türk devletine ders olduğu belirtildi.
Meclis, şu aşamada Kuzey ve Doğu Suriye halkının ilk işinin Türk devleti tarafından işgal edilen bölgelerin kurtarılması olduğunu kaydetti.

TEBQA

Tebqa’da ise Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi bir açıklama yaptı. Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mezlûm Omer açıklamayı okudu.

KOBANÊ

Kobanê’de Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi binası önünde büyük bir kutlama düzenlendi. "Önder Apo'ya özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm, Dünya Kobanê Günü tüm insanlığa kutlu olsun” şiarıyla düzenlenen kutlamaya binlerce kişi katıldı.

Herkesin Dünya Kobanê Günü’nü kutlayan Fırat Bölgesi Savaş Gazileri İrtibat Komitesi Üyesi İsmail Mihemed, "Bu günü ilan etmek kolay olmadı. DAİŞ 'e karşı verilen mücadelede bu şehirde yazılan destanlar bizi başarıya ulaştırdı. Kobanê'yi haritadan silmek istediler, hedef sadece Kobanê de değildi, özgürlük mücadelesi veren herkesti. Ancak Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesiyle, savaşçıların ısrarıyla bu planlar boşa çıkarıldı. Kobanê, diğer tüm bölgelerin de özgürleştirilmesi için bir başlangıç oldu” diye belirtti. 

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanlık Yardımcısı Mizgîn Xelîl, "Türk devletinin desteklediği DAİŞ’in saldırıları özgürlük mücadelesine yapıldı. Amaç da devrimi yok etmekti. Ancak YPG-YPJ savaşçılarının direnişi ve Arin Mirkan ile bölgedeki binlerce kız ve erkek çocuğunun özverisiyle kirli planları suya düştü. Bölgede elde edilen kazanımların korunması ve Önder Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesi için herkesi mücadeleye çağırıyoruz.

Arap bileşenleri adına konuşan Sirînê Halk Belediyesi Başkanı Mistefa Muslim ise tüm bölgeler özgürleşene kadar şehitlerin yolunda gideceklerini kaydetti.

MINBIC

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, Dünya Kobanê Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanlık Yardımcısı Şehrîvan DerwêşTürk devletinin vahşi saldırılarına karşı savunma güçlerinin yanında sonuna direneceklerini vurguladı.

REQA

Reqa Sivil Meclisi, genel merkezinde çok sayıda kişinin katılımıyla açıklama yaptı. Açıklama yapan Reqa Yasama Meclisi Eşbaşkanı Rihab Nefî, Kobanê ile dayanışma gösteren tüm halklara teşekkür etti ve şunları ekledi: “Kobanê zaferi, Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bileşenlerinin zaferidir. Kürt, Arap, Suryani ve Türkmen gençleri Kuzey ve Doğu Suriye için QSD bayrağı altında bir araya geldi. QSD, Suriye halkının umutlarını temsil eden demokratik savunma sisteminin tohumudur. Kobanê direnişine destek veren tüm güçleri, insan hakları örgütlerini AKP’nin bölgeye karşı işlediği suçları durdurmaya çağırıyoruz."