Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde ihanet ve işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik düzenlediği işgal saldırıları Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde düzenlenen eylemlerde ihanet ve işgale karşı direniş çağrıları yapıldı.

HESEKÊ

Hesekê halkı, “İhanete karşı direneceğiz, ulusal birlikle ihanet ve işgali yeneceğiz” şiarıyla düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Til Hecer Mahallesi’ndeki Sînalko Kavşağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve “Gerilla Kürdistan’ın geleceği ve onurudur” yazılı pankartlar taşıdı.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınayan sloganların atıldığı yürüyüş ardından El Hemam Kavşağı’nda bir miting düzenlendi.

Mitingde bir konuşma yapan PYD Genel Meclisi Üyesi Mistafa Ehmed, “19 Temmuz ruhu, 15 Ağustos hamlesi ve Kürdistan’daki bütün halkların birliğiyle başaracağız” dedi.

 “Gerilla irademizdir ve onlardan vazgeçmeyeceğiz” diyen Mistafa Ehmed, KDP’nin Kürt birliği için çalışmaların yapıldığı bu süreçte Özerk Yönetim temsilcilerini kaçırdığını ve Suriye İtilafı çetelerini karşıladığına dikkat çekerek, bunun Kürt halkının düşmanlarıyla iş birliğini ispatladığını kaydetti.

Ardından söz alan Hesekê Kantonu Meclisi Eş Başkanı Semer Ebdullah, Suriye krizinin halen devam ettiğine işaret ederek, Türk devletinin amacının bölgeyi parçalamak ve krizi derinleştirmek olduğunu kaydetti.

İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a dönük saldırılarına ve gerillanın eşsiz direnişine dikkat çeken Semer Ebdullah, Türk devletinin işgal alanını genişletmek istediğini ifade etti.

Miting işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan sloganlarla sona erdi.

DÊRIK

Dêrik’te de düzenlenen bir yürüyüş ile işgalci Türk devletinin saldırıları kınandı. Marşimonî kilisesine kadar düzenlenen yürüyüşte “İşgale ve ihanete karşı onur yürüyüşü” ve “gerilla insanlığın geleceği ve onurudur” yazılı pankartlar taşındı.

Marşimon kilisesi önünde mitingde konuşma yapan PYD Üyesi Hisên Remedan, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını ve KDP’nin düşmanla iş birliğini kınayarak, “Bu süreçte Kürt halkına yönelik planlanan komplolara karşı Kürt ulusal kongresinin düzenlenmesi istenmektedir” dedi.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê’de de KDP’nin işgalci Türk devletiyle iş birliği bir yürüyüş ile kınandı. Eylemde KDP’nin politikalarının Türk devletine hizmet ettiğine dikkat çekildi.

Kongreya Star Merkezi önünde ise bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan Tirbêspiyê Kongreya Star Yöneticilerinden Nalin Temo, “Erdoğan ve hükümeti uyguladığı tüm yöntemlerle Rojava devrimini ve Kürt birliğini yok etmek istiyor” dedi.

Nalin Temo konuşmasının sonunda, KDP’ye işgalci Türk devletine hizmet eden tutumundan vazgeçme çağrısı yaptı.

Tirbêspiyê Meclisi Yöneticilerinden Nesim Murad ise, tarih boyunca yaşanan Kürt devrimlerinin yenilgiye uğramasının temel nedeninin ihanet olduğunu belirterek, Kürt halkına kendisine karşı yürütülen ihanet politikalarına karşı durmak gerektiğini belirtti.

ÇILAXA

“Savaşa hayır, ulusal birlik zamanı” şiarıyla Çilaxa’da gerçekleştirilen yürüyüşte, işgalci Türk devleti ve KDP’nin gerilla alanlarına yönelik saldırıları kınandı.

Yüzlerce kişi “Yaşasın Avaşîn, Metîna ve Zap direnişi”, “Yaşasın gerilla direnişi” ve “İhanete hayır” sloganları ile Şehit Şehit Mahsum Kavşağı’na doğru yürüyüşe geçti.

Şehit Mahsum Kavşağı’nda ise bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan Çilaxa HPC Yöneticilerinden Mihemed Ebbas, Kürt halkına yönelik 43 yıldır savaş yürütüldüğü fakat Kürt halkının boyun eğmediğinin altını çizdi.

Mihemed Ebbas, “İşgalci Türk ordusuna karşı savaşmaları için çocuklarımızı dağlara göndeririz” diye belirtti.

TIL BIRAK

Til Birak Meclisi’nin organize ettiği yürüyüş Şehitler Kavşağı’nda başladı. Halk Til Birak Kavşağı’nda da bir miting düzenledi.

Mitingde konuşan Til Birak Meclisi Eşbaşkanı Emine Xelêf, Xelîfan bölgesinde gerillaya dönük yapılan saldırıyı kınayarak, Medya Savunma Alanları’na yönelik yapılan saldırıların Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nde uygulanan yaptırımların devamı olduğuna dikkat çekti.

Miting, gerillanın direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.

TIL KOÇER

Til Koçer’deki yürüyüş ise Önder Öcalan parkı önünden başladı. Ana caddede devam eden yürüyüşte işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını kınayan sloganlar atıldı.

Ana caddede mitinge dönüşen yürüyüşte konuşma yapan Til Koçer Meclis Üyesi Salih Mihmêdi, işgalci Türk devletinin KDP’nin iş birliğiyle Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Salih Mihmêdi konuşmasının sonunda Kürt halkı ve ezilen halklar adına savaşan gerillanın yanında olduklarını belirtti.