Leyla Mistefa için başsağlığı mesajları

Yakalandığı bir hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Reqa Halk Meclisi eski Eş Başkanı Leyla Mistefa için çok sayıda başsağlığı mesajı yayınlandı.

Reqa Sivil Meclisi eski Eşbaşkanı Leyla Mistefa, 25 Kasım günü hayata veda etti.

12 Eylül 1988 doğumlu Leyla Mistefa, 2017’de Reqa'nın DAİŞ çetelerinden kurtarılmasından sonra 2022’ye kadar Reqa Sivil Meclisi'nin eşbaşkanlığını yürüttü. Leyla Mistefa, 2021’de Dünya Belediye Başkanı Ödülü’nü aldı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Leyla Mistefa için başsağlığı dileğinde bulundu.

Özerk Yönetim, Leyla Mustafa'nın önemli başarılarına, devrimin temelini güçlendirmek için verdiği mücadeleye ve tüm bileşenleri bir araya getirme çabasına vurgu yaptı.

Açıklamada Leyla’nın Reqa'nın DAIŞ çetelerinden kurtarılmasının ardından şehrin yeniden yapılandırılmasına büyük katkı sağladığı ve uluslararası alanda ödüllendirildiği ifade edildi.

Reqa'nın DAIŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından, Reqa Sivil Meclisi’nin ilk Eşbaşkanı olarak görev gelen Leyla Mistefa, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle dün (25 Kasım) yaşamını yitirdi.

Kongra Star Meclisi, “Reqa Halk Meclisi eski Eş Başkanı Leyla Mistefa'nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileği iletiyoruz. Dünya belediye başkanı ödülüne değer görülen Leyla Mistefa, sadakatin, emeğin ve amacına bağlı bir kadındı. Tüm zorlu koşullara rağmen direnmeyi bildi” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ise "Kürt halkı, Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bileşenleri, Reqa Sivil Meclisi eski Eşbaşkanı, Leyla Mistefa'yı kaybetti. Leyla Mistefa, Girê Spî ve Reqa kentinde Demokratik Özerk Yönetim sisteminin inşasının temel direklerinden biriydi. Leyla Mistefa, demokratik ve özgür bir toplumun inşasında rol oynadı. Leyla Mistefa'nın ailesine başsağlığı diliyor, ailesine sabır ve huzur diliyoruz” mesajını verdi.