“Meşa Rûmete”de işgal ve ihanete karşı ortak mücadele çağrısı

Şehba’da Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve KDP’nin işbirliğinin protesto edildiği “Meşa Rûmete”de ihanete karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye’de 10 Haziran’da Qamişlo merkezli Cizre bölgesinde başlatılan “Meşa Rûmete” bugün Fırat bölgesi ve Şehba’da devam etti.

Şehba’daki yürüyüşe Şehba’nın tüm ilçeleri ile Til Rifat, Efrîn’in Şera ve Şerewa ilçelerinden on binler katıldı.

Şehit Aileleri Meclisi, Kongreya Star bayrakları ve Çağın Direnişi şehitlerinin fotoğrafları ile “Erdoğan faşizminin son bulmasına az kaldı”, “Türk devletinin Kürt halkına karşı geliştirdiği soykırımlar durdurulsun” pankartlar açtı.

Sık sık “Bijî berxwedana HPG” sloganının atıldığı yürüyüş kampın dışına ulaşınca mitinge dönüştü.

Miting bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Mitingde konuşan Şehba Kantonu Meclis Üyesi Mihemed Weysi şunları ifade etti: “Gerillalar faşist Türk devleti karşısında direniyor. Türk devleti Garê ve Heftenin’deki gibi yenilecektir. Herkes Türk devletinin işgal saldırıları karşısında gerillanın yanında durmalıdır. Bu çerçevede Önder Abdullah Öcalan düşüncelerini esas almalıyız.”

Efrîn Kanton Meclisi Üyesi Newroz Ehmed, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırılarla içeride içinde bulunduğu sorunlardan kaçmaya çalıştığını söyledi. KDP’nin tutumuna tepki gösteren Newroz Ehmed, “Bugün KDP’nin yine Kürt düşmanlarıyla birlikte hareket ettiğini görüyoruz. Avaşin, Metina ve Zap’a yapılan saldırılara ortak olmuşlardır. Erdoğan, Efrîn’den Musul’a kadar her yeri işgal ederek Osmanlı’yı canlandırmak istiyor. KDP bu gerçeklikleri görmelidir” şeklinde konuştu.

Newroz Ehmed, Türk işgaline karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Miting, gerilla direnişinin selamlandığı sloganlarla sona erdi.