Minbic’de komutan Mihemed Horan için taziye çadırı

İşgalci Türk devletinin 24 Kasım günü gerçekleştirdiği bir saldırıda şehit düşen Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Horan (Ebû Cewan) için taziye çadırı kuruldu.

Minbic’te kurulan taziye çadırını, aralarında Minbic Demokratik Sivil Yönetimi ve Şehit Aileleri Meclisi üyelerinin de olduğu onlarca kişi ziyaret etti.

Taziyede yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo, “Ailesine ve ülkesine ihanet edenler tarihe karşı büyük bir hesap vereceğini bilmeli. Şehitlerimiz ölmez. Her devrim kahraman verir, bizim devrim de öyle” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi Mehmûd El Eydo, “Şehitlerimiz bu ülkeyi özgürleştirmek ve korumak için canlarını feda etti. Şehitlerimiz daima yüreğimizde yaşayacak. Şehitlerimize daima onların takipçisi olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından Mihemed Horan’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Taziye “Şehîd Namirin” sloganlarıyla sona erdi.