Minbic’e bir ayda 723 top atıldı

Türk devletinin bir ayda Minbic’e yaptığı saldırıların bilançosunu açıklayan Minbic Askeri Meclisi, “Sivil yerleşim alanlarını hedef alan işgalciler Eylül ayı boyunca Minbic ve kırsalına 723 top mermisi attı” dedi.

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve DAİŞ ve El Kaide’den devşirdiği çetelerinin Eylül ayı boyunca Minbic’e yaptığı saldırıların bilançosunu açıkladı.

Açıklamada Bab ve Minbic Askeri Meclislerinin saldırılara kararlılıkla karşılık vermeye devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri uluslararası hukuku ihlal ederek Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal saldırılarında bulunmaya devam ediyor. Sivil yerleşim alanlarını hedef alan işgalciler Eylül ayı boyunca Minbic ve kırsalına 723 top mermisi attı.

Bombalanan köyler şöyle:

Hoşeriyê, Cat ve Toxar: 151 top

Ereb Hesen, Mihsenlî ve Ewn Dadat: 51 top

Um Edese (Farat) ve Dendeniye: 303 top

Seyade: 76 top

Yalnilî: 52 top

Um Cilûd: 4 top

Erîma ve bağlı mezralar: 86 top

Bombardıman nedeniyle elektrik hatları ve sivillere ait mallar zarar gördü. Ereb Hesen köyünde elektrik hatları zarar görürken, Um Edese köyünde tarımsal ürünler bombardımandan etkilendi.

Bab Askeri Meclisi güçlerinin Seyade köyüne yapılan saldırılara verdiği karşılıkta Türk devletinin Yaşli köyündeki üssüne büyük hasarlar vermiştir. Ayrıca çetelerden can kayıpları da olmuştur. Çetelerin cephaneliklerine büyük zararlar verilmiştir.

Güçlerimiz meşru savunma kapsamında işgal saldırılarına karşılık vermeye devam edecektir."