Minbic halkı iki şehidini uğurladı

Yürüttükleri askeri görevleri esnasında şehit düşen QSD savaşçısı Welîd El-Kok (Yarûb) ve İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Ramî Abdullah, Minbic Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttükleri askeri görevleri esnasında şehit düşen QSD savaşçısı Welîd El-Kok (Yarûb) ve İç Güvenlik Güçleri üyesi Ramî Abdullah kitlesel bir tören ile Minbic Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlikteki cenaze töreni, Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının askeri töreni ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş, “Uluslararası komploların gerçekleştirdiği topraklarda yaşıyoruz. Öyle bir toprakta yaşıyoruz ki herkes tüm zenginliklerini talan etmek istiyor. Şehitler, ülkenin topraklarının özgürlüğü için canlarını feda ediyor” dedi. Derwîş, şehitlerin yarattığı direniş yolunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

İç Güvenlik Güçleri adına konuşan Ciwan El-Ehmed ise “Bugün hakikat ve özgürlük için canlarını feda eden şehitlerimizi uğurluyoruz” dedi. Minbic Sivil Yönetimi Eşbaşkanı Mihemed Elî Ebo, bölgedeki tüm kazanımların şehitlerin sayesinde olduğunu vurguladı.

Şehit Welîd El-Kok’un babası Heysem El-Kok, oğlunun şahadeti ile gurur duyduğunu belirterek, şehitlerin yarattığı direniş yolunu takip edeceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehit cenazeleri, törenin sonunda annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.