Minbic halkı tecridi protesto etti: CPT sorumlu!

Minbic halkı, işgalci Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ile Kuzey ve Doğu Suriye'ye yapılan saldırıları kınamak amacıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe, Arap, Kürt, Türkmen, Çerkes ve diğer toplum bileşenlerinden oluşan kent halkı katıldı.

10 Ekim’de küresel çapta startı verilen "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm" hamlesi kapsamında düzenlenen yürüyüş, Mîzan Kavşağı’ndan başlayarak Meseb Kavşağı’na kadar devam etti.

Yürüyüş boyunca Abdullah Öcalan'ın posterleri ve çeşitli sloganlar taşındı. Demokratik Sivil Yönetimi, Şehit Aileleri Meclisi, Zenûbiya Kadınlar Topluluğu, Suriye Kadın Ofisi, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği gibi kuruluşlar ile aşiret ve kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce kişi eylemde yer aldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Halk İnisiyatifi üyesi Hind Daxıstanî, işgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan'a ve bölge halkına yönelik saldırılarını kınayarak, küresel düzeyde gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerin Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne yönelik mücadeleyi güçlendirmede önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Hind, İmralı'daki hukuksuz ve insani olmayan politikaların sorumlusunun Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve insan hakları örgütlerinin olduğunu söyledi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd El Ebdo ise Abdullah Öcalan'ın ağır tecrit koşulları altında bulunduğunu vurgulayarak, "Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi çerçevesinde faaliyet yürütmeye devam edeceğiz. Çünkü; Önder Abdullah Öcalan barış yanlısı bir önderdir, ezilenlerin özgürlüğü için mücadele ediyor" dedi.

Eylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlarla son buldu.