Minbic Sağlık Komitesi’nden Abdullah Öcalan için çağrı

Minbic Sağlık Komitesi kentte düzenlediği bir basın açıklamasında başta BM, AB ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi olmak üzere uluslararası kurumları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın davasına destek vermeye çağırdı.

Minbic Sağlık Komitesi, Fırat Hastanesi önünde bir açıklamada bulundu.

Açıklamaya doktor, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.Komite üyesi Kusey Mihemed’in okuduğu açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın esir alınması ve tecrit edilmesinin insanlık için kara bir leke olduğunu belirtti.

Açıklamada "Önder Abdullah Öcalan kaçırıldı, zorla esir alındı. Tek kişilik hücreye konuldu. Psikolojik işkenceyle karşı karşıya kalıyor. Bu eylemler insanlığa karşı suçtur ve uluslararası toplumun derhal müdahalesini gerektirir. Çünkü Önder Abdullah Öcalan'ın dünya mazlum halklarının kurtuluşunun yolunu gösteren demokratik ulus düşüncesi vardır” denildi.

Sağlık Komitesi, Abdullah Öcalan'ın derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını isterken, başta Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi olmak üzere uluslararası kurumları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın davasına destek vermeye çağırdı.