Minbic şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Mayın patlaması sonucu şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyeleri Nuri Ehmed Şêxo ve Mihemed Mustefa Minbic Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mayın patlaması sonucu şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyeleri Nuri Ehmed Şêxo ve Mihemed Mistefa Minbic kenti şehitliğinde sivil kurum üyeleri, Minbic Demokratik Sivil Yönetimi’nin yanı sıra bölge halkının katılımıyla düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Fatma El-Dibai, şehit ailelerine başsağlığı diledi. Fatma, “Şehitler sayesinde Minbic her zaman savunulacaktır. Canlarını halkı ve ülkesi için feda eden şehitler özgürlük yolunu aydınlatan birer meşale oldular” dedi.

Minbic’de sağlanan huzur ve güvenliğin şehitlerin fedakarlıklarının sonucu olduğunu vurgulayan İç Güvenlik Güçleri adına konuşan Ciwan Ehmed ise, “Her bir şehit sonsuzluğa uğurlanırken, yerini binlerce genç alıyor” dedi Ehmed, şehitlerin manevi öncüleri olduğunu belirterek şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü verdi.

Minbic Yasama Meclisi üyesi Adil Mihemed ise, işgalcilere karşı halkların kardeşliğini savunma sözünü verdi. Mihemed, işgalci Türk devletinin tehditleri ve çetelerinin saldırıları iradelerini kıramayacağını söyledi.

Şehit Nuri’nin babası Mehmud El-Şêx ise, “Minbicli çocuklar kenti özgürleştirinceye dek DAİŞ çetelerine karşı savaştı. Biz ülkemizi savunmaktan kaçmıyoruz, canlarımızı topraklarımız için feda edeceğiz. Şehitlerin takipçisi olma sözü veriyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Törenin sonunda şehit cenazeleri “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.