MSD devrimin yıldönümünde işgalcilere karşı birliğe çağırdı

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), 19 Temmuz Devrimi’nin 9’uncu yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, işgalcilere karşı birlik çağrısında bulundu.

MSD yaptığı yazılı açıklamada “Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkımız 19 Temmuz 2020 tarihinde devrimin kıvılcımını ateşledi. Devrim Kobanê, Efrîn ve Cizre’de başladı. Bu Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi sistemi içinde yurtsever bir etkiyi beraberinde getirdi. Devrim, Suriye’de 2011 yılının Mart ayında gelişen devrimci hareketten uzak değildi. Suriye halkının kültürünü ve umutlarını demokratik bir zemine oturttu” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “19 Temmuz devrimi Suriye halkının özgürlüğü açısından son derece önemli bir adımdı. Zira bu, rejim ile sözde muhalefetin kendi içerisinde parçalı hale gelmesini sağlayarak, devrimin bölgesel ve küresel güçlerin hizmetine girmesi önünde de bir kalkan oluşturdu. Suriye devriminin rayından çıkarılması 10 yıllık süre içinde krizi daha da derinleştirdi. Bu da birçok radikal örgütün ortaya çıkmasına zemin sundu. Ancak QSD ve uluslararası koalisyonun ortak mücadelesi sonucunda bu radikal çete örgütleri tasfiye edildiler.

MSD olarak, bütün halkımızın 19 Temmuz Devrimi’ni kutluyoruz. Devrim, hem Suriye’deki bütün halkların umutlarını temsil etti hem de merkezi ve baskıcı olan sistemi demokratik olan Özerk Yönetim sistemine çevirdi. Özerk Yönetim sistemi, BM’nin 2245 sayılı kararını temsil eden ve bunu demokratik bir zemine oturtan, aynı zamanda radikal fikirler ve terörist örgütlere mücadele eden yegâne sistemdir. Suriye’deki bütün halklara ve ulusal güçlerimize başta AKP olmak üzere Suriye’yi parçalamak veya işgal etmek isteyen güçlere karşı birliklerini kurması çağrısı yapıyoruz. Suriye krizinin çözümünün ve Suriye halkının zorluklarının ulusal muhalif güçler ve Şam hükümeti arasında kurulacak siyasi diyalogla çözüleceğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kuneytra, Horan ve Qamişlo’ya kadar Suriye’nin bütün bölgelerinde Suriye’deki halkları DAİŞ ve El Nusra teröründen koruyan şehitlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Özellikle Suriye’nin tamamında ulusal bir duruş sergileyen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) şehitlerini saygıyla anıyoruz.”