MSD katliamı kınadı, Türk devletine karşı birliğe çağırdı

MSD, Türk devletinin Kobanê'deki katliamını kınadı, "Suriyeli bütün ulusal güçlere, işgalci Türk devletine karşı aynı saflarda yer alma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devletinin SİHA’larla Kobanê’nin Helince köyündeki bir eve düzenlediği ve 3 kadını şehit ettiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Ailelere başsağlığı dilenen açıklamada, "Erdoğan zihniyetinin temsilciliğini yaptığı bu vahşeti kınıyor; bu ve bunun gibi suçların faşist Ankara rejimi tarafından Kürdistan’da, Kuzey ve Doğu Suriye’de, Libya’da ve Yemen’de devam ettirildiğini belirtiyoruz" denildi.

'KARANLIK PROJESİNİ UYGULAMAK İSTİYOR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Türk devletinin işlediği bu suçlar ve yaptığı saldırılarla amacı, ‘Yeni Osmanlı’ adı altındaki karanlık projesini hayata geçirmektir. Türk devleti, bu suçlar aracılığıyla ülke içinde yaşadığı sorunlar bataklığından çıkmaya çalışmaktadır. Uluslararası hukukun çiğnendiği bu suçlar, Ankara’nın Washington ve Moskova ile, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgal ettiği dönem vardığı anlaşmalarla gerçekleşmiştir.

'TÜRK DEVLETİNE KARŞI AYNI SAFTA YER ALALIM'

Cizre bölgesinden Horan ve Kuneytra’ya kadar Suriyeli bütün ulusal güçlere, işgalci Türk devletine karşı aynı saflarda yer alma ve Suriye topraklarındaki işgali bitirme çağrısında bulunuyoruz. Bununla birlikte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD, Rusya Federasyonu, Arap Birliği, uluslararası insan hakları örgütleri ve sivil toplum kurumlarına, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Suriye genelinde işlediği suçlar nedeniyle yargılanması için acilen harekete geçmeleri çağrısı yapıyoruz.
Son olarak, uluslararası toplumun, Suriye’de işlenen suçlar karşısındaki sessizliğinin, Türkiye’ye daha fazla suç işleme cesareti vereceğini belirtiyoruz.”