MSD'nin yeni eşbaşkanları seçildi

MSD'nin 4’üncü kongresinde Leyla Qereh Man ve Mehmud Deham Ebduleziz, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) eşbaşkanlığına seçildi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), 4’üncü kongresini 400 delegenin katılımıyla Reqa’da gerçekleştirdi. Gün boyu süren tartışmaların ardından yapılan seçimde MSD eşbaşkanlığına Leyla Qereh Man ve Mehmûd Deham Ebdulezîz seçildi.

LEYLE QEREH MAN

1980’de Efrin'de doğdu. 19 Temmuz Devrimi'nin başlangıcında özellikle kadın siyasi hareketleriyle birlikte siyasi çalışmalarını artırdı.

Leyla Qereh Man, Halep ve Efrin'de Kadın Eğitim ve İdeoloji Merkezi'nin açılışını yaptı. Daha sonra Lübnan'daki siyasi faaliyetlerini Kongra Star'ın diplomatik ilişkiler temsilcisi olarak yürüttü.

Leyla Qereh Man, MSD'nin 2018 yılında düzenlenen 3. Kongresi'ne katıldı. Başkanlık Meclisi üyesi ve MSD'nin eşbaşkanlık yardımcısı görevini yürüttü. 2020’de Suriye’nin Geleceği Partisi'ne katıldı ve partinin başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

MEHMÛD DEHAM EBDULEZÎZ

1974’de Hesekê'de dünyaya geldi. Uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Ortadoğu çalışmaları alanında çalışmalar yürüttü. ABD’deki Ohio Üniversitesi ve Oberlin Üniversitesi'nde akademisyendir.

2014’te yasaklı siyasi örgüte üye olduğu gerekçesiyle Şam hükümeti tarafından tutuklandı.