MSD: Suriyeliler’in kurtuluşu birlikten geçiyor

MSD, Suriye siyasi güçlerini halkın ve ülkenin geleceği için sorumluluk üstlenmeye ve tüm Suriyeliler’i, Suriye'nin kurtuluşuna temel olacak ulusal bir kongreye çağırdı.

MSD AÇIKLAMA

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), işgalci Türk devleti ve Şam arasındaki görüşmelere ve işgal altındaki bölgelerde yaşanan olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Suriye halkının "zulme, baskıya ve ırkçılığa karşı" duruşu ve serhildan ruhu selamlandı. MSD, "Suriyelilerin meşru talepleri ve hedefleri mücadelemizin ve siyasi çalışmalarımızın pusulasıdır" vurgusunda bulundu.

Türk devletinin Suriye halkının umutlarını, taleplerini ve hedeflerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak Şam hükümeti ile yeniden ilişkilenmeye çalıştığını belirten MSD, "Tüm bunlar Suriyelilerin kurtuluşunun birlik, dayanışma ve çelişkileri ortadan kaldırmadan geçtiğini gösteriyor" dedi.

Açıklamada ayrıca, Suriye'nin kuzeyinde son dönemde yaşanan olaylara ve Türkiye'deki Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı politikalara dikkat çekildi. MSD, "Son dönemde yaşanan olaylar, sadece Suriyelilerin birbirine destek olabileceği ve birbirini koruyabileceğinin bir göstergesidir. Bu zorlu süreçte tüm Suriyeliler’in güvenliği ve huzuru için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biat etme kanunlarını kırmaya ve özerkliği sağlamaya çalışan her siyasi hareketi kucaklıyoruz. Çünkü Suriye toprakları, tüm Suriyeliler’e ait. Acılarımızı aşmanın esas ve tek yolu ulusal diyalogdur. Bu aynı zamanda Suriye halkının görüşünü uluslararası alanda çözüm projesinin temeli olarak kabul ettirmenin de yoludur" ifadelerine yer verildi.

MSD, Suriye siyasi güçlerini halkın ve ülkenin geleceği için sorumluluk üstlenmeye ve tüm Suriyeliler’i, Suriye'nin kurtuluşuna temel olacak ulusal bir kongreye çağırdı.