MSD: Türk devleti saldırılarıyla DAIŞ ile mücadeleyi engelliyor

MSD: Türkiye krizin sürdüğü 7 yıl boyunca rejim güçleri ile savaştan kaçınmış ve DAİŞ ile El-Nusra gibi cihadist çete gruplarına sınırsız destek sunmuştur.

İşgalci Türk devletinin Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devletinin saldırılarıyla DAIŞ ile mücadeleyi engellediğini belirtti.

İşgalci Türk ordusunun, 27 Ekim 2018 günü Kobanê’nin batısındaki iki köye hiçbir gerekçe ve sebep olmamasına rağmen saldırdığını dile getiren MSD şunları kaydetti: “Türk devleti, İdlib konusunda baskıya maruz kaldığı bir dönemde Kuzey Suriye’nin güvenli bölgelerine saldırmaktadır. Bu saldırı aynı zamanda QSD güçlerinin DAIŞ çetelerinin Dêrazor’daki son işgal alanlarını da özgürleştirmeye yakın olduğu bir dönemde gerçekleşmiştir. Türkiye bu saldırıları ile DAIŞ çetelerine olan desteğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Türkiye’nin Suriye’de karışıklık çıkarmak ve krizi derinleştirme politikaları halkları derin acılar ile karşı karşıya bırakmaktadır. Türkiye krizin sürdüğü 7 yıl boyunca rejim güçleri ile savaştan kaçınmış ve DAİŞ ile El-Nusra gibi cihadist çete gruplarına sınırsız destek sunmuştur. Türk devleti menfaatlerine ulaşma ve Kuzey Suriye’de hayat bulan demokratik projeyi yok etmek amacıyla sınırlarını bu çete gruplarına sonuna kadar açmıştır.

Suriye krizinin sürdüğü 7 yıl boyunca Suriye halklarının hassasiyetlerine her daim saygı gösterdiğimiz gibi değişim umutlarının hayat bulması için de mücadele ettik. Uluslararası ve bölgelerin oyun ve planlarına kanmadık ve komşu ülkelere hiçbir yönelimde bulunmadık. Efrîn’e yönelik işgal saldırılarında dahi direniş ve bölgenin savunulmasını esas aldık.

İşgalci Türk devletinin Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarını kınıyor ve Birleşmiş Milletler ile Uluslararası DAİŞ Karşıtı Koalisyona Türk devletinin saldırıları karşısında sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz. Türk devletinin saldırıları DAIŞ ile mücadeleyi engellediği gibi çetelerin bir kez daha Suriye’ye yayılmasının önünü açmaktadır. Suriye rejimini de Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalmama ve uluslararası kanunlar çerçevesinde tedbir alma çağrısı yapıyoruz.”