MSD: Türkiye, saldırıları ile halkı göçe zorlamayı hedefliyor

Til Rifat’ta gerçekleştirilen sivil katliamını kınayan MSD, Türk devletinin katliam saldırıları ile bölge halkını korkutarak, zorunlu göçe tabi tutmayı hedeflediğini belirtti.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), yayımladığı yazılı açıklama ile Türk devletinin bugün Til Rifat ilçesinde gerçekleştirdiği sivil katliamını kınadı. Kuzey ve Doğu Suriye halklarına katliam saldırılarında bulunan AKP iktidarının tarihinin katliamlarla dolu olduğunun belirtildiği açıklamada, bugün de çocukların vahşi saldırılarda hedef alındığına dikkat çekildi.

Til Rifat katliamının sert bir dille kınandığı açıklamada, “İşlenen bu suçlar, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük kapsamlı bir katliam ve işgal hedeflendiğinin göstergesidir. Bu katliam, uluslararası güçlerin Suriye krizini uluslararası kanunlara göre çözülmesi için girişimlerde bulunduğu bir dönemde yaşandı” denildi. Türkiye’nin bahsettiği “Güvenli bölgenin” huzur ve güvenlik ile hiçbir alakasının bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, “Türkiye, bir talan, katliam ve işgal alanı aramaktadır. Türkiye, bugün gerçekleştirdiği katliam ile bölge sakinlerini korkutmayı, zorunlu göçe tabi tutmayı ve böylelikle bölgenin demografik yapısını değiştirmeyi hedeflemektedir” ifadesi kullanıldı.

Uluslararası koalisyon, Rusya ve ABD’ye, Türk devletinin katliam saldırılarının engellenmesi için baskı uygulama çağrısının yapıldığı açıklamada, “Halkımıza, bölgedeki tüm halk ve inançları hedef alan saldırılara karşı birlik olma çağrısı yapıyoruz. Bölgede bulunan Suriye rejimi ve Rusya güçleri, bu tarz katliamların tekrarlanmaması için sorumluluklarını yerine getirmelidir” denildi.