Munzur: Önder Apo’nun paradigması uygulanmalı

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Suriye Sözcüsü Ferzende Munzur, “Önder Apo’nun fikir ve felsefesi her yere yayılmalı, yayılmakla kalmamalı, uygulanmalı” dedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Suriye Sözcüsü Ferzende Munzur, Suriye çapında bir konferans düzenleyeceklerini, hukukçuların imzasının olacağı bir mektubu Uluslararası Af Örgütü’ne göndereceklerini söyledi. 


Kürt halkının dostları, 10 Ekim 2023’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşını temsilen dünyanın 74 merkezinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi başlattı. Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Suriye Sözcüsü Ferzende Munzur, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının hamleyi sahiplenme düzeyine ve çalışmalarına dair ANF’ye konuştu.

DAHA GÜÇLÜ SONUÇLAR DOĞURACAK

Hamlenin önemine dikkat çeken Ferzende Munzur, “Anlamlı ve değerliydi. İnisiyatif olarak doğrudan hamlenin takipçisi olduk. Önder Apo’nun paradigmasını benimseyen, dünya halkları için bir kurtuluş kanısına varan şahsiyetler, kurum ve kuruluşlardı. 25. yılını geride bırakan Uluslararası Komplo’nun yıl dönümünde yapılması da anlamlı bir mesajdı. Başlatılan tüm kampanyaların tamamlayıcısı olacak ve daha da güçlü sonuçlar doğuracak. Hamleye 6 kıtadan katılımın olması dünyanın her merkezine yayıldığının da göstergesidir” dedi. 

PARADİGMASI HALKLARA ULAŞTIRILIYOR

Hamlenin başlamasıyla bölgede birçok eylem yapıldığına işaret eden Munzur, şöyle devam etti: “Dêrîk’ten Şehba, Kobanê, kurtarılmış alanlara kadar hamle yayıldı. Şam ve Halep’te de eylemler yapıldı. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve halklardan gelen açıklamalarla destek açıklamaları oldu. Hemen hemen tüm şehirlerde kitlesel yürüyüşler ve çadır eylemleri gerçekleştirildi. Bu eylemlerden ziyade her köyde her bir şehirde panel ve seminer tarzında Önder Apo’nun paradigması halklara ulaştırıldı, tartışmalar yapıldı. Sadece yürüyüş ve çadır eylemleri yeterli değil, düşünce boyutunda eylem içerisinde olmalıyız. Her kurum ve kuruluş, her bir ev Önder Apo’nun paradigmasıyla inşa edilmeli.”

CPT VE OHCHR OLUMLU BİR ADIM ATMADI

Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Kuzey ve Doğu Suriye’de toplanan 2 milyon 646 bin 211 imzanın CPT ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine (OHCHR) teslim edildiğini hatırlatan Munzur, şunları söyledi: “Kuzey ve Doğu Suriye’den böylesi bir heyetin girişimi bir ilkti. Bu kurumlarla görüşmelerden çıkardığımız sonuç ise, Kürt sorununa çözüm ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması mücadelesini haklı bir mücadele olarak görüyorlar, haksızlıkların ve ihlallerin farkındalar ama maalesef şu ana kadar olumlu bir adım atmış değiller.” 

YOL VE YÖNTEMLER ZENGİNLEŞTİRİLMELİ

Kuzey ve Doğu Suriye’de de hamleye her geçen gün güçlü katılım olduğunu fakat zenginlik katmak, eylemlerin etkisini arttırmak, eylemleri güçlü kılma konusunda tamamlanması gereken yönlere işaret eden Munzur, şunları ekledi: “Mücadelenin yol ve yöntemleri zenginleşmeli. Önder Apo’nun fikir ve felsefesi her yere yayılmalı. Yayılmakla da kalmamalı yaşamda uygulanmalı. Önder Apo’ya uygulanan mutlak tecrit, ihlaller, sağlık ve güvenlik koşullarını derinlemesine ele alacak Suriye çapında hukukçuların, doktorların da katılacağı bir konferans gerçekleştirilecek. Suriye çapında hukukçuların imzasının olacağı bir mektup Uluslararası Af Örgütü’ne gönderilecek. Dünyadaki kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi içinde çağrılarımız devam edecek. Mücadelenin yol ve yöntemlerinin zenginleşmesi içinde tartışmalarımız hala devam ediyor.”