Natora Güçleri: İşgal saldırıları karşılıksız kalmayacak

Türk devletinin saldırılarının hedefinde olan Til Temir’de huzur ve güvenliği sağlayan Natora İç Güvenlik Güçleri, "Sonuna kadar toprağımızı koruyacağız" dedi.

Asuri halkları tarafından 2011 yılında kurulan ve Derazor, Reqa, Tebqa ve Minbic’de DAİŞ çetelerine karşı verilen direnişlerde yerini alan Natora İç Güvenlik Güçleri, şimdi de Türk devletinin işgal saldırılarının hedefindeki Hesekê’nin Til Temir ilçesinde güvenliği sağlıyor.
İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı topraklarını koruduklarını söyleyen Natora İç Güvenlik Güçleri, işgalcilerin bölgeye dönük saldırısı durumunda saldırılara en sert şekilde cevap vereceklerini, topraklarını koruyacaklarını belirtti.

'BÖLGEDEN TEMİZLENEN DAİŞ’LİLER TÜRK DEVLETİYLE BİRLİKTE'

5 yıldır Natora İç Güvenlik Güçleri bünyesinde topraklarını savunan Ninus Xelil Werda, DAİŞ’e karşı  Reqa, Derazor, Minbic, Şedade, Hol ve Gentari (Heseke ile Eyn İsa arasında bulunan) bölgelerinde yürütülen özgürleştirme hamlelerine de katıldı.
Ninus Xelil, DAİŞ çetelerinin Türk devletiyle birlikte hareket ettiğini işaret ederek, “Daha önce mücadele yürüttüğümüz çeteler şu anda Türk devleti ile birlikte hareket ederek bölgeye saldırıyor. Bu toprakları DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek için çok şehit verdik. Ne olursa olsun direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

‘SALDIRILAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR’

Natora, Xabur Savunma Güçleri ve Süryani Askeri Meclisi’nin Til Temir-Serêkaniyê arasında bulunan bölgede konumlandığını söyleyen Ninus Xelil Werda, şunları kaydetti: “Türk devleti ve çetelerinin bölgeye dönük işgal saldırıları karşılıksız kalmayacaktır. Bölgeyi ‘teröristlerden’ özgürleştireceğiz' diyen Türk devleti ve ÖSO çeteleri bizzat kendileri teröristtir. Topraklarımızı sonuna kadar işgalcilerden koruyacağız”

ASURİ BİR KADIN OLARAK TOPRAKLARINI KORUYOR

Natora İç Güvenlik Güçleri Üyesi Henan Xuşaba adlı kadın da, Natora güçleri olarak sadece Til Temir ilçe merkezinde görev yapmadıklarını, asayiş güçleri ile aralarında bulunan anlaşma doğrultusunda bölgede devriye turu da attıklarını belirtti. Natora güçleri olarak kendi topraklarını işgalci Türk devleti ve çetelerinden koruduklarına vurgu yapan Henan, Asuri bir kadın olarak topraklarını koruduğu için büyük onur duyduğunu söyledi.

‘ULUSLARARASI GÜÇLER BU İŞGALE ORTAKLIK EDİYOR’

Henan Xuşaba, Türk devleti ve çetelerinin çocuk kadın demeden herkesi hedef aldığına işaret ederek, “Bölgede yaşayanlar ‘terörist’ denilerek katlediliyor. Kuzey ve Doğu Suriye halklarına dönük yapılan bu işgal saldırıları uluslararası bir komplodur. Uluslararası güçler Türk devletinin bu işgaline ortaklık ediyor. Türk devletinin 2 ayı aşkın bir süredir bu topraklara dönük işgal saldırısı başlatmasına rağmen uluslararası güçler bu duruma karşı sessizlik içerisindedir ve herhangi bir tutum göstermemiştir” ifadelerini kullandı.
İşgalci Türk devletinin bölgeye girmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Henan Xuşaba, "Bölgede katliamlar yapan işgalcilere karşı sonuna kadar direneceğiz ve topraklarımızı işgalcilerden koruyacağız” dedi.