Onur Direnişi’nin 24 saatlik bilançosu

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve DAİŞ/El Nusra artığı çetelerine karşı verilen Onur Direnişi’nin 24 saatlik bilançosunu, yazılı bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştı.

Onur Direnişi’nin 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, şunları belirtti:

"TİL TEMİR

İşgalci Türk ordusu ağır silahlarla Til Temir’in köylerine saldırdı. Bölgede insansız hava uçakları hareketliliği devam ederken, çete grupları Qasimiyê, Dawûdiyê, Til Cimo ve Êrişa ile Salihiyê yolunu tank ve toplarla bombaladı.

EYN ÎSA

İşgalci Türk ordusu insansız hava uçaklarının koordinesiyle Eyn Îsa bölgesini, uluslararası M4 yolu ve Eyn Îsa’nın köylerini obüs ve tanklarla bombaladı. İşgalci ordu Suriye ordusu ve güçlerimize ait mevzileri, Şêrgirad, Ebû Sire köylerindeki sivil yerleşim alanlarını ve uluslararası M4 yolunu bombaladı. Türk ordusu Qiz Ali bölgesindeki Cideydê ve Bir Kîno köylerine ağır silahlarla saldırmıştır. Suriye ordusu çetelerin saldırılarına karşılık vermiştir.

İşgalci ordu, 27 Kasım’da Akçakale’ye atılan havanlarla 2 askerlerinin öldürüldüğünü iddia ediyor. Ancak bu iddialar gerçek dışıdır. Güçlerimiz söz konusu bölgeye hiçbir saldırı gerçekleştirmemiştir. İşgalci ordu askerlerinin ölümünden bizi sorumlu tutarak bölgeye yönelik ihlallerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır.”