Onur Direnişi şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi’nde şehit düşen Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri Ehmed Akyüz (Bawer Agir) ve Reşîd Reşîd (Reşîd), Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Girê Spî’nin Hiwêca Köyü’nde işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı verilen Onur Direnişi’nde şehit düşen Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri Ehmed Akyüz (Bawer Agir) ve Reşîd Reşîd (Reşîd) Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Kobanê Askeri Meclisi Eşbaşkanı İsmet Şêx Hesen, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin değerlerini koruma çağrısında bulundu.

Ardından konuşan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yöneticisi Harûn Apoyi ise, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik vahşi saldırılarda bulunduğunu ve tüm uluslararası kanunları çiğnediğini belirtti. Harûn devamla, mücadeleyi sürdürme ve şehitler sayesinde özgürleşen toprakları savunma çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin naaşları “Şehîd namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.