‘PKK tüm ezilenleri birleştiriyor’

QSD komutanlarından İsmet Şêx Hesen, milyonlara ulaşan, on binleri aşan silahlı gücü olan PKK’nin, dünyanın her yerinde insanları ayağa kaldırdığını belirterek, “PKK’nin yarattığı güç ve ruh, tüm ezilenleri birleştiriyor” dedi.

“Ezilen tüm halklar rahat olsun, umutsuzluğa kapılmasın” diyen QSD komutanlarından İsmet Şêx Hesen, şunu vurguladı: “Bizim inancımız ve umudumuz tamdır. Haklarımıza ve kimliklerimize kavuşacağız. Dört parça Kurdistan ve tüm ezilen halklar için zafer kaçınılmazdır.”

QSD komutanlarından İsmet Şêx Hesen, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu. PKK’nin sadece Kürt halkı için değil, tüm Ortadoğu halkları için yeniden doğuş olduğunu söyleyen İsmet Şêx Hesen, “Düşman, ‘Kürtleri yok ettik, mezara gömdük, üzerine beton döktük. Bir daha asla başını kaldıramaz’ diyordu ama PKK’nin doğuşuyla boşa çıkarıldı. PKK, Önder Apo’nun felsefesiyle ortaya çıktığında hem Kurdistan’da hem de Ortadoğu’da bir değişim yarattı. Bu değişim tüm dünyayı etkiledi” dedi. 

İran, Irak, Suriye ve Türkiye’nin, Kürtleri kendi aralarında bir pazarlık aracı haline getirdiğini; varlıklarını Kürt halkı üzerinde kurduğunu kaydeden İsmet Şêx Hesen, “Türk devleti, Kürt halkının kazanımlarını kendi bitişi olarak görüyor, çünkü kendini soykırım ve katliam üzerinden var etmiştir. PKK, onun tüm soykırımcı planlarını boşa çıkarıp, istediğini amaca ulaşmasını engelledi” şeklinde konuştu. 

PKK’DEKİ FEDAKARLIK BAŞKA YERDE YOKTU

PKK’nin halkların kardeşliği anlayışıyla Ortadoğu halkları üzerinde etki yarattığını belirten İsmet Şêx Hesen, şöyle devam etti: “PKK tüm ezilen halklar için umut oldu. Sadece PKK’nin ilk şehitlerine bile baktığımızda, felsefesinin özünü anlamak yeterli oluyor. Türkiye’de ilk şehidi Türk’tür. Yine Suriye’de ilk şehidi Arap’tır. PKK’de aslında tüm halklar kendini gördü, bu yüzden her yerden, her halktan PKK saflarına katıldılar. Fransa’dan, Belçika’dan, Almanya’dan ve daha birçok ülkeden insanlar gelip bu topraklarda kanlarını döktü. PKK’ye katılanlar yıllarca dağlarda yaşadı, bireysel yaşamlarından, ailelerinden vazgeçip PKK’ye katıldı. Bu yaşam tarzı bile büyük etki yarattı. Öncesinde gelişen hiçbir devrimde böyle bir fedakarlık yoktu. Hiçbir dinde bile böyle bir yaşam tarzı yoktu. İnsanlar şartsız, koşulsuz, hiçbir şey beklemeden Kurdistan dağlarında canlarını verdi. Hala savaşmaya devam ediyorlar. İşte PKK bunun için etkiliyor.”

PKK VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYOR

Birkaç kişiyle başlayan PKK’nin milyonlara ulaştığını, on binleri aşan silahlı gücü olduğunu, dünyanın her yerinde insanları ayağa kaldırdığını belirten İsmet Şêx Hesen, şunları söyledi: “PKK’nin yarattığı güç ve ruh, tüm ezilen halkları birleştiriyor. Eğer bugün Kürt, Ermeni, Çerkes, Arap, Türkmen ve diğer birçok halktan insanlar tek amaç için savaşıyorsa, PKK’nin 45 yıllık mücadelesi sonucudur. PKK, tüm ezilen halkların haklarına ve kimliklerine ulaşmasını sağlayacaktır çünkü şehitlerine, Önderliğe ve halklara söz verdi. Ezilen tüm halklar rahat olsun, umutsuzluğa kapılmasın. Bizim inancımız ve umudumuz tamdır. Biz tüm ezilen halklar, haklarımıza ve kimliklerimize kavuşacağız. Dört parça Kurdistan ve tüm ezilen halklar için zafer kaçınılmazdır.”