PYD: Önder Apo'nun özgürlüğü için mücadeleye çağırıyoruz

PYD, "Bütün güçlere Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele çağrısı yapıyoruz" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük Uluslararası Komplo'nun yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

 Açıklamada, "Önder Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen Uluslararası Komplo 24’üncü yılına giriyor. Komplocu tarafların birçoğu ifşa edildi fakat halen bazıları belli değil. Kürt halkı ve Ortadoğu halkları, zulmü ve haksızlığı kabul etmiyor, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadele ediyor. Önder Öcalan’a 23 yıldır fiziki ve psikolojik işkence yapılıyor. Her türlü kirli yönteme başvurarak İmralı Adası’ndaki tek kişilik hücresinde Önderliği yok etmek istiyorlar. Önder Öcalan’ın aile ve avukatlarıyla görüşmesine yıllardır izin vermiyorlar. Komplocu güçlerin bütün hukuki ve ahlaki değerleri ihlal etmesine karşın, Önder Öcalan büyük bir irade ile direniyor" denildi.

'HALKLARIN YOLUNU AYDINLATTI'

PYD'nin açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:
"Komplo, Önder Öcalan’ın tanımladığı gibi kapitalist modernite güçlerinin Ortadoğu’daki çıkarlarına göre dizayn edildi. Bu güçler çizdiği haritada Kürtlere yer vermedi. Önder Öcalan’ın ve yarattığı örgütlülüğün gücü bütün planları boşa çıkaracaktır.
Önder Öcalan, bütün insanlık dışı uygulamalara rağmen fikir ve felsefesini daha da geliştirdi, bölge halklarının yolunu aydınlattı. Aynı zamanda demokratik ulus paradigmasıyla halklara sorunlarını çözmesi için yol gösterdi. Hegemonik güçlerin yok edip, parçalamak istediği beden bugün birliğini savundu ve Kürt halkının çıkarlarını koruyan bir güç haline geldi.
Kürt halkının komploya karşı direnişi, Kürt davasının çözümünü bölgesel boyuttan çıkarıp dünya boyutlarına kadar ulaştırdı. Artık demokratik güçler ile dünya kamuoyu Kürt halkının mücadelesine destek veriyor, Kürtleri insanlık değerleri, özgürlük ve demokrasinin ortağı olarak görüyor.

'ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANMADAN KOMPLO BİTMEZ'

Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması komplonun bitirilmesi anlamına geliyor. Kürt halkı ve dostlarının direnişi sayesinde elde edilen bütün kazanımlara rağmen komplo halen devam ediyor. Önder Abdullah Öcalan fiziki olarak özgürleşmeden ve halkını yönetmeden bu komplo bitmez.
Kürt halkına, demokrasiyi ve insan haklarını savunan bütün güçlere Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele etmesi çağrısı yapıyoruz.”