PYD: Üyemiz İdris Subaşî şehit düştü

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Kurulu, Türk devletinin vahşi işkenceleri sonucu sağlığı bozulan ve hastanede tedavi gören üyesi İdris Subaşî’nin şehadete ulaştığını duyurdu.

PYD Genel Kurulu yaptığı yazılı açıklamada İdris Subaşî’nin tedavi gördüğü Hesekê Hastanesi'nde 27 Ekim 2023'te şehadete ulaştığını açıkladı.

PYD, İdris Ali Subaşı'nın ailesi ve Kurdistan halkına başsağlığı dilerken, Subaşî’nin güçlü bir yurtsever kişiliğe sahip olduğu ve Kurdistan'ın özgürlük mücadelesine katılarak dört parça Kürdistan'da Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini belirtti.

Açıklamada, “Rojavayê Kürdistan'a yönelik saldırıların ardından Bakurê Kurdistan'dan Rojava'ya gelerek DAIŞ çetelerine karşı amansız bir savaş vermiştir. DAIŞ çetelerini yenilgiye uğratılması ardından, Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) katıldı. Özgürlük mücadelesini şehit olana kadar da sürdürdü" denildi.

PYD şunları ekledi: "Îdrîs yoldaş ve Rojavayê Kurdistan Devrimi'nde görev alan diğer şehitler, Kürt halkının ulusal birlik ruhunu sergileyerek Kürdistan'ın ve Kürtlerin bölünmediğini tüm dünyaya kanıtladılar. Kürt halkının düşmanı farklılık ve ayrılıklar yaratsa da ruh ve amaç birliğinin diri kalacağını da gösterdiler. Şehitlerimiz bizim dünümüz ve bugünümüzdür. Şehitlerin mücadelesiyle yükselen bayrak her zaman dalgalanacak ve mücadelemiz de her zaman büyüyerek devam edecektir. Halkımıza ve şehitlerimizin ailesine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Zafer direnen halkımızın olacaktır.”