PYD, Arap aydınlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi

Arap aydın ve kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıda konuşan PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen, yapılacak her türlü diyalogun MSD ve Özerk Yönetimle olması gerektiğini belirtti.

PYD Diplomasi Komitesi, Arap aydınları ve kanaat önderleriyle Qamişlo’nun Tirbespiyê ilçesinde bir araya geldi.

Toplantıda konuşan PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını hatırlatan Hesen, Türkiye’nin bölgede yaşayan tüm halkları hedef aldığını söyledi.

Osmanlı devletinin karanlık tarihine dikkat çeken Hesen şunları belirtti: “Türkiye’nin tarihi tecrübeleri işgal etmeye dayanıyor. Osmanlı işgali yüz yıllarca bölgede cahilliği yaydı. Erdoğan DAİŞ’i destekledi. DAİŞ’i geri getirmek için çok uğraştı. DAİŞ’in yenilmesinden sonra Osmanlı halifeliğini geri getirmek için uğraşıyor. Bölgede yaşayan halklar önemli kazanımlar elde etti. Bu kazanımlar bir partinin ya da bir kesimin kazanımı değil binlerce şehidin kazanımıdır

Rejim ve Rusya sadece Kürtlerle diyalog kurmak istiyor. MSD ve Özerk Yönetim’i halkların temsilcisi olarak görmek istemiyor. Biz bu öneriyi reddettik. Biz rejime de Rusya’ya da yapılacak her diyaloğun MSD ve Özerk Yönetim ile yapılması gerektiğini söyledik. Rojava devriminin başladığı günden bu yana tutumumuz çok açık ve nettir. Amacımız Suriye’nin toprak bütünlüğü ve demokratik bir sistemin Suriye’de hakim olması.”