PYD’den Mesrur Barzani’ye tepki: Geç olmadan uzak durun!

Demokratik Birlik Partisi Meclisi (PYD), Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’yi “Türk devletini meşrulaştırmaktan” vazgeçmeye ve “daha geç olmadan” Türk devletinden uzak durmaya çağırdı.

PYD, Mesrur Barzani’nin son günlerde Türk devleti ile aynı eksende yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

PYD, “Mevcut süreçte Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi Özerk Yönetimi, bir yandan NATO’nun silahlarıyla bölgeye yönelen Türk devleti ile istihbaratının saldırılarına ve DAİŞ çetelerinin ardından kalan çete gruplarına karşı cevap olurken, diğer bir yandan ise Özerk Yönetime yakın olan kesimlerin diplomatik, siyasi baskı altına alındığı bir süreçte, Mesrur Barzani Erdoğan hükümetinin yerine konuşuyor. Mesrur Barzani’nin açıklamalarını, Kürt halkının çıkarlarına ters, işgalci Türk devletini meşru kılma ve onlara hizmet olarak ele alıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Demokratik Özerk Yönetim Bölgesi’nin özgürleştirilmesi için yaklaşık 4 bin şehit verdi. PYD olarak PKK’ye minnettarız. PKK, Kürdistani bir harekettir. PKK, Kürt halkının onuru ve varoluşu için her yerde bedel verdi, mücadele yürütüyor. Başûrê Kurdistan hükümeti Kürt halkının birliğine zarar veren açıklamaları yapacağına oda bizimle bu şekilde işbirliği içerisinde olmalıydı.

Eğer yaptığı açıklamalar nasihat amaçlıysa, biz de onlara Kürt halkının ayaklanma ve devrimlerine karşı Osmanlı İmparatorluğu ve modern Türk devleti ile işbirliği yapanların akıbetine bakmaları için nasihat veriyoruz. Türk devletinin Kürt halkına yönelik yaşattığı trajedilerden daha geç olmada ders çıkarın ve uzak durun. Kürt halkı artık tarihini okuyor, Kürdistan’a yönelik uygulanan sömürgeci politikaların farkında ve tarihin tekrarlanmaması için ısrarcıdır.”