PYD’den Türk devleti ile suç ortaklığı yapan KDP’ye tepki

Demokratik Birlik Partisi (PYD), KDP’nin Türk devleti ile işbirliği yaparak gerilla güçlerine yönelik saldırıları ve Şengal’e girmeye çalışmasına tepki gösterdi.

PYD yaptığı yazılı açıklamada, KDP’nin Xelifan’da gerillaya pusu kurmasının “Kürt halkına karşı bir suç ve komplo” olduğunu belirtti.

Gerillanın Türk devleti ve DAİŞ’e karşı Kürt halkının onurunu koruduğunu ifade eden PYD, KDP’nin Türk devleti ile ortaklık yaptığını, Türk devletinin Kürtlerin varlığı ve kimliğine yönelik işlediği suçları meşrulaştırdığını ifade etti.

PYD, “PYD olarak halkımıza dönük planlanan bütün komploların karşısında duracağız. KDP’nin Türk devletiyle işbirliğini reddediyoruz. Kürt saflarını zayıflatan bütün yaklaşımların karşısındayız” dedi.

Kürt partilerini, KDP’nin saldırılarının önüne geçmeye çağıran PYD “bu komploya karşı durmanın ulusal ve Kürdistani görev” olduğunu belirtti.

KDP’nin 2 Ekim’den bu yana Şengal’e girme çabalarına da dikkat çeken PYD, "Bu girişim halkımıza yönelik bir komplonun parçasıdır. Şengal'e karşı 74 emir verildi. Yüzyıllardır ilk kez kendi kendini yönetebiliyor" diye ekledi.

Şengal’e yönelik saldırıların Kürtlerin varlığına yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayan PYD, bu saldırılara karşı Şengal halkının direnişini selamladı.

PYD son olarak Türk devletinin KDP işbirliğiyle Kürt halkının varlığını hedef alan planlarını boşa çıkarmaya çağırdı.