PYD: Efrîn’in özgürleştirmek temel stratejimiz

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına karşı 58 gün süren direnişi selamlayarak, Efrîn ve işgal altındaki diğer bölgeleri özgürleştirmenin temel stratejileri olduğunu belirtti.

PYD Genel Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, “Türk devleti 4 yıldır Efrîn Kantonu’nu işgal etmiş durumda. Türk devleti Efrîn’nin işgaliyle BM’nin 51’inci maddesini, Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsü ve 1907’de imzalanan Lahey anlaşmasını ihlal etti” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“İç ve dış tarafların müdahalesi Efrîn’e dönük savaşı başlattı. Türk devletinin çeteleri sivillere karşı vahşi suçlar işledi, demografisini, köy ve şehirlerinin adını değiştirdi. Soykırım ve korku nedeniyle yüzlerce kişi göç etmek zorunda kaldı.

Bu bağlamda halkımızın 58 gün süren direnişi selamlıyoruz.

BM, hukuk örgütlerine ve dünya devletlerine sessizliğini bozması, Efrîn ve bölge halkın karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz.

Göçmen halkımızın direnişimi selamlıyor, Efrîn ve işgal altındaki diğer bölgelerin özgürleştirilmesinin temel stratejimiz olduğunu belirtiyoruz.”