PYD: Gerillanın kahramanca mücadelesini sahipleniyoruz

PYD, işgalci Türk devletinin KDP destekli saldırılarına ve ENKS'ye tepki göstererek, "Gerillanın kahramanca mücadelesini destekleyeceğiz" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırılarına karşı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), işgalci Türk devletinin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) işbirliğiyle halkımıza ve özgürlük gerillalarına dönük genel saldırıları ve soykırım politikalarına karşı çıkmak yerine bürolarını bizim yaktığımızı iddia ediyor ve bizi terörle suçluyor. Bu onların düşmanlarımızla ortaklıklarının düzeyini gösteriyor. Her zaman düşmanın dilini kullanıyor ve aynı tavrı sergiliyorlar" denildi.

'DÜŞMANCA POLİTİKALARI DESTEKLİYORLAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"ENKS, şimdiye kadar Suriye’nin birçok bölgesini işgal eden işgalci Türk devletine karşı bir açıklama yapmamış ve hâlâ da İtilaf’ın bir parçasıdır. Devrime öncülük etmiş ve binlerce şehit vermiş bir partiye saldırmak büyük bir ayıptır.
ENKS Genel Sekreteri, ENKS’nin Kürt halkına yönelik düşmanca politikaları desteklemek yerine halkının yanında durup milliyetçi tepkiler göstermeliydi. KDP’ye Türk devletiyle ilişkilerine son verme çağrısında bulunmalıydı.

'VARLIĞIMIZ HEDEFLENİYOR'

Kürdistan dağlarına yönelik saldırılar, varlığımıza ve kimliğimize yönelik saldırılardır. Bizim çelikten bir iradeyle bu saldırılara karşı durmamız gerekiyor. Kürdistan’daki siyasi partilere halkımızın kaderiyle oynayanlara ve pazarlık yapanlara karşı ciddi tavır almaları çağrısında bulunuyoruz.

GERİLLA DİRENİŞİ SAHİPLENİLDİ

Ajanlığı ve ortaklığı reddediyor, ENKS’nin utanç verici tutumunu kınıyoruz. Gerilla nasıl Kobanê, Hewlêr, Kerkûk, Mehabad ve Amed’de halkını desteklediyse biz de bir kez daha onların kahramanca mücadelesini destekleyeceğiz.
Bugün onurumuzu ve varlığımızı savunma günüdür. Halkımız Kürdistan’ın dört parçasında ihanet ve soykırıma karşı özgürlük savaşçılarının yanında durmalıdır.”