PYD Kadın Komitesi: KDP Türk devletinin yanında yer almamalı

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Komitesi, Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP’nin ortaklığına tepki göstererek, KDP’yi “Kürt halkının düşmanlarının yanında yer almamaya” çağırdı.

PYD Kadın Komitesi üyeleri, 23 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’da yaşanan işgal saldırılarına karşı PYD Qamişlo binası önünde bir araya geldi.

Komite üyeleri Dilşa Şawîş ve Ibtîsan Hisên, Kürtçe ve Arapça açıklamayı okudu.

Açıklamada, “İşgalci Türk devleti 23 Nisan’dan bu yana Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik saldırılarına şiddetli bir şekilde devam ediyor. Türk devleti, Güney Kürdistan topraklarını işgal etmek için uzun bir süredir bölgeye kendi noktalarını kuruyor. Bu esas üzerine bir aydan fazladır gerilla ve Güney Kurdistan’a saldırıyor. Türk devleti bu savaşta her türlü yöntemi kullanıyor. Kimyasal silah kullanımından havadan saldırıya kadar bölge halkına ve Kürdistan doğasına saldırıyor” denildi.

“İşgalci Türk devleti en son Güney Kürdistan’da ağaçları kesti” diyen Komite, şöyle devam etti:

“Bütün yöntemlerle Güney Kürdistan topraklarını talan ediyor. Şu an yürütülen savaş Kürdistan topraklarını ve Kürt halkını yok etme savaşıdır. Kürdistan toprak ve doğasına sahip çıkmak için KDP’nin ihanet etmemesi, kendi halkına karşı gelmemeli ve Kürt halkı düşmanlarının yanında yer almamalıdır.

Qamişlo’da bulunan Kürt kadınları adına Medya Savunma Alanları’na ve Kürdistan doğasına yönelik saldırıları ve PYD temsilcilerinin gözaltına alınmasını kınıyoruz. Çünkü PYD temsilcilerinin Güney Kürdistan topraklarında gözaltına alınması, işgalci Türk devletinin çıkarlarına hizmet ediyor.

Öte yandan Kürt davasına hizmet eden heyetin engellenmesini de kınıyoruz.

Güney Kürdistan kadınları olarak, sonuna kadar gerillanın direnişini destekliyoruz. Çağrımız Güney halkımızadır; bu saldırılar karşısında bir duruş sahibi olun ve bu saldırılar karşısında sessiz kalmayın. Saldırıların durması için sonuna kadar mücadele edin ki düşman Kürdistan topraklarından çıksın.”