PYD: Newroz ruhuyla Özerk Yönetimi savunalım

PYD, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim sistemini Newroz ruhuyla savunmaya çağırdı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, bugün Newroz mesajı yayımladı.

'ÖZERK YÖNETİMİ AMANSIZ BİR DİRENİŞLE SAVUNMALIYIZ'

Mesajda öne çıkan bölümler şöyle:
"Newroz meşalesi bugün çağımızın zulümkarlarına karşı mücadele eden Kürt ve Mezopotamya halklarının elindedir.
Bu mücadeleyi sürdüren Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak, tüm halklardan şehitlerimizin kazanımı olan Özerk Yönetim’i amansız bir direnişle savunmamız gerekmektedir.
Newroz, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki varlık-yokluk savaşıyla karşılanıyor. Bu yüzden tüm engellere ve tehlikelere karşı güçlü bir duruş sergilememiz; direniş ve ortak yaşam değerlerine bağlı olmamız gerekmektedir. Böylece demokratik bir Suriye inşasına ve halkımıza karşı yapılan planları boşa çıkarabiliriz.
Bu temelde şehitlerimizin ve direnişçilerimizin izinde, herkesin düşüncelerini ve kimliğini içinde gördüğü demokratik ortak yaşam modelini başarıyla ulaştıracağımızı belirtiyoruz.

'KADINLARIN BAYRAMI'

Tüm bunlarla Newroz, savunma, inşa, örgütlenme ve dayanışmada rol alan kadınların bayramıdır. Mezopotamyalı kadınlar paylaşım, yaratım ve gelişmişliğin sembolüdür. Mezopotamyalı kadınlar şimdi bu değerlerini bilim, örgütlenme ve Demokratik Ulus temelinde özgür bir toplum için çabaya dönüştürüyor.

'KÜÇÜK GRUPLARLA KUTLAMALIYIZ'

Kobanê, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî direnişleri ile DAİŞ örgütüne karşı Baxoz’da kazandığımız tarihi zaferden alacağız.
Öte yandan halkımızın sağlığı ve çıkarları gereği 2020 Newrozu’nu daha önceki gibi kitlesel kutlamalarla değil, küçük gruplar halinde kutlamamız gerekmektedir.

'İŞGALCİLİĞİ NEWROZ RUHUYLA YENECEĞİZ'

PYD Genel meclisi olarak bu yıl tüm halkımızın Newroz'unu 'Newroz ruhu ile işgalciliği yeneceğiz, Özerk Yönetim’i geliştirip Demokratik Suriye’yi inşa edeceğiz' şiarıyla kutluyoruz. Yine ortak yaşam ve halkların birliği için canını feda eden tüm kahramanlarımızı da saygı ile anıyoruz. Yine HRE’li kahramanlarını, Waşukani, Til Semen ve Şehba’da yaşayan direnişçi halkımızın da Newroz’unu kutluyoruz. Türk devleti tüm gücüyle büyük emeklerle inşa ettiğimiz Özerk Yönetim’e saldırıyor. Ancak halkımızın direnişi ile bu saldırıları boşa çıkaracağız. Tüm bu saldırılara rağmen halkların kardeşliğine olan inancımızı koruyoruz. İşgal edilen tüm toprakları özgürleştirene kadar da mücadelemiz devam edecektir.
Suriye hükümetine ve halkların hakikati için demokratik mücadele edenleri görmezden gelenlere akli selim içinde hareket etmesi çağrısında bulunuyoruz."