PYD: Topraklarımızı Türk devletinden kurtaracağız

PYD, işgal altındaki toprakları işgalci Türk ordusundan kurtarana kadar mücadeleyi sürdürme mesajı verdi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik saldırılarının 2. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “İşgalci Türk devleti ‘Barış Pınarı’ olarak adlandırdığı operasyonda Kürt, Arap, Süryani ve bölgedeki diğer halkları yok etmek, soykırımdan geçirmek için 9 Ekim 2019 tarihinde Serêkaniyê ve Girê Spî’ye saldırdı" denildi.

'TÜRK DEVLETİ ETNİK SOYKIRIMI BAŞLATTI'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Türk devleti saldırısıyla bölgenin demografisini değiştirerek etnik soykırımı başlattı. Onlarca sivil hedef alındı, yerlerinden edildi. Çete üyelerinin aileleri ve bağlı oldukları gruplar daha sonra bu sivillerin evlerine yerleştirildi.
İşgalin üzerinden 2 yıl geçti fakat işgalci Türk devleti ve çeteleri hâlâ Serêkaniyê ve Girê Spî'yi savaş ganimeti olarak görüyor.
Hırsızlık, demografi değişimi, tutuklama ve fidye uygulamaları 2 yıldır devam ediyor. Bölgenin asıl sakinleri hala göçmen ve zor koşullarda evlerinden uzaktalar.
Türk devletinin suçları bununla sınırlı kalmadı. Hesekê ve köylerinde sivillere karşı Türkleştirme politikası yürütülerek, Serêkaniyê'nin doğusundaki Elok İstasyonu suyunu kesti.
Suriye topraklarında devam eden Türk işgalini ve demografi değişimi uygulamasını, etnik soykırımı, sivillerin hedef alınmasını, katledilmesini ve işkence edilmesini kınıyoruz.
Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletleri (BM) ve insan hakları örgütlerini Türk devletinin işlediği suçları sonlandırmasına davet ediyoruz.”