PYD: İşgalci Türk devletinin saldırılarına tavır alalım!

Türk devletinin işgalci saldırısına karşı açıklama yapan PYD, "Türk devleti yine kaybedecek" dedi, saldırılara tavır almaya çağırdı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgalci saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

PYD'nin açıklaması şöyle:

“Zirgan ve Til Temir’e dönük saldırılarını arttıran işgalci Türk ordusu, dünyanın Ukrayna-Rusya savaşıyla meşgul olmasını fırsat bilerek bu sabah ağır silahlar, helikopterler, F-4 ve F-14 savaş uçaklarıyla Girê Reş, Zap, Avaşîn ve Metîna’ya saldırdı. Bununla bütün insani ve ahlaki değerleri ihlal ediyor.
Bu saldırı, Mesrur Barzani’nin Erdoğan ve MİT başkanı Hakan Fidan’la görüşmesinin ardından ve Ermeni Soykırımı’nın yaklaşığı bir dönemde gerçekleşti.

'KÜRT HALKININ İRADESİNİ KIRAMAYACAK'

Türk devleti helikopterlerle güçlerini bölgede yaydıktan sonra karadan ilerleyip Kürdistan’ı bölmeyi planlıyor.
Türk devleti aynı zamanda bir yandan KDP’nin iş birliğiyle Kürtler arasında savaş ve fitne çıkarmaya çalışıyor, bir yandan da içerideki yenilgiyi ve krizi dışarıya taşırmak istiyor.
Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları kınıyoruz. Türk devleti her ne kadar saldırsa da kazanamayacak ve Kürt halkının iradesini kıramayacak. Türk devleti her zaman olduğu gibi yenilecek.
Kürdistan halkına ve dünyadaki devrimci güçlere, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı ortak tavır alması ve saldırıları kınaması çağrısı yapıyoruz.”