PYD ve Kevana Zêrîn, komployu kınadı

PYD, "Komplo bütün Ortadoğu halklarını hedef aldı" derken, Kevana Zêrîn Kadın Kültür Hareketi, "Tecridi kırıp Önderliğimizi özgürleştireceğiz" mesajını verdi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada “Önder Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 15 Şubat 1999 komplosu sadece Kürt halkını değil, Ortadoğu halklarının hepsini hedef aldı. Kapitalist sistemin hizmetini yapsınlar diye onu robot haline getirmek istedi” denildi.

'ÖNDER APO'YA BAĞLILIK İNSANLIK GÖREVİ'

PYD açıklamasında, Abdullah Öcalan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) sunduğu savunmada Demokratik Ulus Paradigması ile Kürt ve Ortadoğu halkları için çözümler geliştirdiğine ve halklar arasındaki sorunları ortadan kaldırdığı için sömürgeci güçlerin bundan rahatsız olduğuna dikkat çekti.
PYD Genel Meclisi, şunlara da dikkat çekti:
“Biz Önder Apo’nun özgürlüğüne bağlıyız. Onun fikir, felsefe özgürlüğüne olan bağlılığımız bizim için insanlık görevidir. Eğer biz halklar arasında özgürlük, demokrasi ve barışın gelişmesini istiyorsak, Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamalıyız. Çünkü Önder Apo Ortadoğu halkları ve insanlık için önemli olan bu projelerin öncüsüdür. Demokratik güçlere ve insan hakları kurumlarına Önder Apo’nun öncüsü olduğu değerlere sahip çıkması çağrısında bulunuyor. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü ve Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür.”

KEVANA ZÊRÎN: ÖNDERLİĞİMİZİN YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ

Kuzey ve Doğu Suriye Kevana Zêrîn Kadın Kültür Hareketi, 15 Şubat komplosunu kınadığı açıklamasında, “Önderliğimizin çizdiği yolda ilerleyeceğimizi ve kültürel-sanatsal gelişmelerle Önderlik üzerindeki tecridi kırıp Önderliğimizi özgürleştireceğimizi belirtiyoruz” dedi.
Kadın Kültür Hareketi’nin açıklaması şöyle:
“15 Şubat 1999'da Uluslararası bir komployla Halklar Önderi olarak halkların gönlünde yer alan Sayın Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleşen komplo özgürlüğünü arayan halklara dönük gerçekleşen bir komplodur. Bu komployla halkları Öndersiz bırakma ve halkların iradelerini parçalayıp güçten düşürme planlansa da Önder APO’nun düşünsel ve direnişçi ruhu uluslararası komployu her daim boşa çıkartmıştır.
Önder APO’nun ilk günden bugüne değin geliştirdiği perspektiflerle yok olmaya doğru giden halkların iradesini açığa çıkartmış ve tükenmeyle yüz yüze gelen kültürü yeniden canlandırmıştır. Önderliğin varlığı tüm ulus devletleri korkuttuğundan dolayı hiçbir zaman bir araya gelmeyen ve parçalı duran ulus devletleri bir araya getirerek bu komplonun gerçekleşmesini sağlamıştır. Ancak Önderliğimizin öngörülü duruşu ve hiçbir insanın yaşayamayacağı koşularda geliştirdiği düşünsel perspektiflerle komplonun istenen amaca ulaşmasını engellemiştir. Komployla istenilen amaca ulaşmayan ulus-devletler şimdide bir araya gelerek Önderliğe dönük bugüne değin hiç kimseye uygulanmayan tecrit ve işkenceler uygulamaktadır.
Önderliğin geliştirdiği perspektifler halklara binlerce yıl yetecek denli güçlü perspektiflerdir. Önderliğimizin içinde olduğu direniş bizleri daha güçlendirmektedir ve perspektifleri ışığında yürümemiz gerektiğini daha net bir biçimde bize göstermektedir. 5’inci savunmayla soykırım kıskacında olan halkların direniş kültürünün yol haritasını bizlere sunmaktadır. Tecrit ve işkenceyle halkların iradeleri engellenemeyecektir.
Kadın kültürünün unutulmaya başlandığı ve kadın iradesinin ayaklar altına alındığı bir çağda Önderliğin çizdiği yolda ilerleyen kadınlar özgürlükle tanışmış ve bu yolda milyonlara varan bir güç açığa çıkartmıştır. Kadın kültür çalışmalarını yürüten bizler Önderliğimizin çizdiği yolda ilerleyeceğimizi ve kültürel-sanatsal gelişmelerle Önderlik üzerindeki tecridi kırıp Önderliğimizi özgürleştireceğimizi belirtiyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye’de örgütlenmemizi oluşturduğumuz Kevana Zêrîn Kadın Kültür Hareketi olarak uluslararası komployu kınıyor ve özgürlük zamanı diyerek, Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştirmeden durmayacağımızı belirtiyoruz."