Qamişlo'da gerilla direnişi selamlandı

Qamişlo'nun ilçelerinde tecrit ve Türk devletinin saldırıları kınandı, gerilla direnişi selamlandı.

Qamişlo’da bulunan halk, Til Hemîs ve Til Berak’ta işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti, gerilla direnişini selamladı.

TIL HEMÎS

Til Hemîs ilçesinde bulunan Ceza Halk Belediyesi önünde bir araya gelen halk, Kürt Halk Önderi'nin fotoğrafları ile “Önder Apo’nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür, gerillanın direnişi onurumuzdur” ve “Önderlik için özgürlük” pankartlarını taşıdı. Eylemde ayrıca gerillanın direnişini selamlayan sloganlar da atıldı. Ana cadde ve sokaklarda yürüyüş yapan halk, belde meclisi önünde eylemini sonlandırdı.

Ceza Beldesi Meclisi adına Muhened El-Hisên burada kısa bir konuşma yaparak, gerilla direnişini selamladı, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için mücadeleyi büyütme mesajı verdi.

Kongreya Star Til Hemîs Koordinasyon üyesi Neyra El-Hemko da uluslararası kamuoyu ve örgütlere seslenerek, tecridin sonlandırılmasını istedi.

Cizre bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi üyesi Malik El-Ebdullah, Medya Savunma Alanlarına dönük işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayarak, gerillaya “sizinleyiz” mesajını verdi.

Ceza beldesi Demokratik Birlik Partisi (PYD)  üyesi Mansûr El-Ebdullah ise dünya örgütlerine seslendi, Türk devletine tecridi sonlandırması için baskı yapılmasını istedi.

TIL BERAK

Fırın Kavşağı’nda aynı kapsamda bir araya gelen yurttaşlar, burada yürüyüşe geçti. Şehitler Meydanı’nda yürüyüşlerini bitiren halk, burada açıklama yaptı. Benzer içerikte pankartlar taşındı ve sloganlar atıldı.

Til Berak İlçe Meclisi Eşbaşkan yardımcısı Emîne El-Xelîf, işgalci Türk devletinin saldırılarının sadece Medya Savunma Alanlarına yönelik olmadığını, Türk devletinin bu saldırılar ile bölgeyi daha fazla işgal etmek istediğini dile getirdi.

Zap, Avaşîn ve Metina’ya yönelik işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan Til Berak İlçesi Kongreya Star üyesi Rusul El-Hesen de Türk devletinin işgal saldırılarını sürdürdüğünü ve bu saldırılarda her türlü silah ve savaş uçağı kullandığını söyledi. Hesen, gerillanın bu saldırılar karşısında muazzam bir direniş gösterdiğini de sözlerine ekledi. Yoldaşlarının Kürt Halk Önderi'nin fikir ve felsefesiyle kendilerini donattıklarını belirten Hesen, bunun için de yoldaşlarının mutlaka kazanacağını ifade etti.