Qamişlo’daki açlık grevi sona erdi

Qamişlo’daki açlık grevi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi büyütme mesajlarıyla sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi'nin , Türkiye ve Bakurê Kurdistan’daki Türk devletinin zindanlarındaki direnişe destek için “Zindanlardaki direnişi büyüteceğiz, şehitlerin ruhu ve değerleriyle Önderliği özgürleştireceğiz” şiarıyla Qamişlo’daki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde gerçekleştirdiği eylem sona erdi. 

Eylemde konuşan Halk İnisiyatifi üyesi Semîre Mihemed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve açlık grevindekilerin direnişini selamlayarak, “Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde halkların gerçekliği ve doğası ortaya çıktı. Bu nedenle tüm bileşenler, halkların umut ve amaçlarına karşı olan faşist Türk devletine karşı duruyor, Önderliğin fiziki özgürlüğü çağrısında bulunuyor” diye belirtti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Meclis üyesi Ubeyd Ete ise, halkların Abdullah Öcalan’ın etrafında kenetlenmesine ve Önderliğin fiziki özgürlüğü çağrısına dikkat çekerek, “Önderliğin fikirleri, hegemonik rejimlerin politikalarının boyunduruğu altında olan dünya halkları için bir umuttur. Bu nedenle Kürdistan'ın, Afrika'nın, Güney Amerika'nın ve Avrupa'nın tüm halkları onun fiziki özgürlüğü için çağrıda bulunuyor” ifadelerini kullandı. Ete, tecridin kırılması ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için  hukukçuları harekete geçmeye çağırdı.

Ete şöyle devam etti: "Bugün her zamankinden daha ısrarcıyız, Önderliğin ve Türk devletinin zindanlarındaki tüm tutsaklar fiziki özgürlüklerine kavuşuncaya kadar mücadelemizi ve eylemlerimizi sürdüreceğiz.”

Etkinlik, Abdullah Öcalan'a Özgürlük Suriye İnisiyatifi üyesi Silêman Ehmed tarafından yapılan açıklamayla sona erdi.

Soykırım politikaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin halkı mücadele ve direnişten uzaklaştıramayacağına dikkat çekilen açıklamada, Abdullah Öcalan’ın sadece bir halkı temsil etmediğini, tüm halkların temsil ettiğini, davalarını yürüttüğü ve adelet uğruna mücadele ettiği belirtildi.

Açıklamada, hukuk örgütlerine ve CPT’ye Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için çalışmaları çağrısında bulundu.

Açıklamanın sonunda, İmralı’da işlenen suçların açıklanması için seslerini dünyaya duyurana kadar mücadeleyi büyütecekleri belirtildi.

Açlık grevi eylemi yarın Amûdê ilçesinde devam edecek. Eylem burada da 2 gün sürecek.