Qamişlo’daki BM binası önünde eylem

Qamişlo BM Yüksek Komiserliği önünde Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Genç Kadınlar Birliği ve Kongreya Star, Qamişlo BM Yüksek Komiserliği önünde Türk devletinin işgal saldırını protesto etmek için bir eylem düzenledi.

Eylemde “Önder Apo’nun direnişi ve Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi direnişi bizim de direnişimizdir” yazılı pankart, Kongreya Star bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşındı.

Eylemde bir konuşma yapan Genç Kadınlar Birliği Üyesi Özgür Ronî, “Kürt halkının ve Önderliğin iradesini tecritle kıramayan işgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları başlattı. İşgalcilerin saldırılarını kınıyor ve gerilla güçlerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından bir basın açıklaması okuyan Kongreya Star yöneticilerinden Hala Faris, bölgedeki bütün halkların işgal saldırılarını kınadığını belirterek, Türk devletinin Kürdistan dağlarına yönelik barbarca saldırılarında yasaklı silahları kullandığını vurguladı. Hala Faris, kadın hareketi olarak mücadeleyi büyütecekleri sözünü verdi.

Açıklamada uluslararası güçlere, insani sorumluluklarını yerine getirmesi ve işgalci Türk devletinin kirli siyasetine karşı durması çağrısı da yapıldı.

Eylem sloganlarla sona erdi.