Qamişlo şehitlerinin taziyesine binler aktı

İşgalci Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen 6 kişinin taziyesinde, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının soykırım saldırılarına karşı tek yumruk olup cevap vereceği kaydedildi.

İşgalci Türk devletinin, 25 Aralık’ta Qamişlo’ya düzenlediği bombardımanda şehit düşen Bêrîvan Mihemed, Riyad Hemo, Hisên Ehmed, Rênas Hisên Ferhan Temê ve Ferhan Xelef için Qamişlo 12 Mart Şehitleri Stadı’nda taziye töreni düzenlendi. 

Taziye törenine TEV-DEM, siyasi parti, Kongra Star, Demokratik İslam Kongresi temsilcileri ile Cizre Kantonu Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri ve Tirbespiyê halkı katıldı.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Muhyedîn Hesen törende bir konuşma yaparak, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Halkın saldırılara karşı duruşunu selamlayan Hesen, halkın şehitlerine sahip çıkmasının destansı devrimci bir tutum ve şehitlerin kazanımlarına bağlılığını gösterdiğini belirtti.

Cizre Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Talet Yunis, saldırıların halkın iradesini kıramayacağını vurguladı. Uluslararası güçlerin saldırılar karşışındaki sessizliğini kınayan Yunis, “Bu sessizlik işgalci Türk  devletinin bölgelerimize saldırmasına ve halka yönelik katliamların önünü açmasına yol açıyor” dedi.

Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Nezîr Sofî ise saldırılara cevap vereceklerini kaydetti.

Kanaat Önderleri Meclisi Üyesi Hesen El Ferhan, Türk devletinin, demokratik projeyi ve bölge halkları arasındaki birliği ve kardeşliği yok etmek istediğini belirterek, Kürt, Arap ve Süryani halklarının insanlık dışı saldırılara karşı tek yumruk olduğunu söyledi. 

Törenin ardında şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailesine teslim edildi.