Qamişlo serhildanı şehitleri anıldı

12 Mart Qamişlo Serhildanı anmasında konuşan YPG sözcüsü Nuri Mahmut toplumun egemenlerin oyunlarını bozduğunu ve birliğini oluşturduğunu söyledi.

Cizre Bölgesi Gençlik ve Spor Komitesi ile YPG tarafından bugün, 12 Mart Qamişlo Serhildanı anma etkinlikleri düzenlendi. Anmada konuşan Halk Savunma Güçleri (YPG) sözcüsü Nuri Mahmut Qamişlo Serhıldanına katılanların “özgürlük” diye haykırdıklarını söyleyerek; “Şu an önümüzde olan tablo halklarımızın egemenlerin oyunlarını bozduğunu gösteriyor. O gün herkes tek bir şeyi söyledi, o da özgürlüktü. Halkları 12 Mart 1994’te hakları için Kürtlerin öncülüğünde alanlara serhıldana kalktı” dedi.

Mahmut, BAAS rejiminin bir futbol maçında çıkan olayları bahane ederek, halkın iradesini kırmak istediğini, ama halkın günümüzde birliğini oluşturarak bunu boşa çıkardığını belirti. Birliğini oluşturan halkın bugün insanlığın başına bela olmuş DAİŞ terörünü yendiğini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkların kahramanlığı sayesinde bugün andıklarını ifade eden YPG sözcüsü Nuri Mahmut konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özgürlüğünü kazanan halkımızın örgütlenmeye, savunmaya ve yeni bir sistem oluşturmaya ihtiyacı var. Bu kahraman halk nasıl özgürlüğünü kazandıysa, demokratik bir sistem de oluşturacaktır.”

Konuşmaların ardından Cizre bölgesi ile Dêrazorlu gençler arasında dostluk maçı yapıldı. Anma etkinliğine katılanlar, gün boyu halkların kardeşliği ve Qamişlo Serhildanı’nı destekleyen sloganlar attı.

Etkinlik, sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

https://anfturkce.com/rojava-surIye/12-mart-sehitlerini-andi-121808