Qamişlo ve ilçelerinde coşkulu kutlamalar

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü Qamişlo ve ilçelerinde konvoy geçitleri, yürüyüş, halaylarla kutlandı. Dêrik’te halk ilkin şehitler mezarlığında mumlar yaktı.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, Kurdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 45’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi. Halkın Şehit Yûsif Gulo Kavşağı’nda oluşturduğu konvoy ise, Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önüne kadar devam etti. Halk burada halay çekerek kutlama yaptı.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, Hilêli Mahallesi’ndeki Özgürlük Meydanı’nda büyük bir kutlama gerçekleştirdi.

Tirbespiyê ilçesinde ise Genç Kadınlar Birliği ile Suriye Devrimci Gençlik Hareketi bir kutlama etkinliği düzenledi. PKK’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla araçlarıyla ilçenin sokaklarını dolaşan kitle, Halk Belediyesi önünde bir araya gelerek halay çekti.

Genç Kadınlar Birliği ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi de, Dêrik ilçesinde bir etkinlik düzenledi. Dêrik sokaklarını dolaşan araç konvoyuyla dolaşan halk, daha sonra Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne gelerek şehitlerin mezarlarında mumlar yaktı. Şehit Bêram Meydanı’nda ise halay çekerek PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.