Qamîşlo ve Reqa’da Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Şengal ve Til Temir saldırıları, Qamîşlo ve Reqa’da protesto edildi, "Her gelişmeye hazır olmalıyız. Yaşamımızın her anı mücadele olmalı" mesajı verildi.

Türk devletinin Şengal ve Til Temir'e yönelik işgalci saldırıları, Qamîşlo ve Reqa halkları tarafından protesto edildi.

Kongreya Star ve PYD öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, Qamîşlo kent merkezindeki Munir Hebib Kavşağı’nda başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Şengal, Til Temir saldırılarında şehit düşenlerin posterlerini taşıyan halk, sık sık Türk devletini ve iş birlikçisi KDP’yi kınayan sloganlar attı.

Siyahî Mahallesi’ndeki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önüne kadar devam eden yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde konuşan PYD Qamîşlo Kent Yönetimi Eşbaşkanı Mesut Dawûd, “Her saatinde tarihi gelişmeler yaşadığımız bugünlerde önümüzde ya büyük bir zafer ya da büyük bir savaş bizi bekliyor. Halk olarak her gelişmeye hazır olmalıyız. Yaşamımızın her anı mücadele olmalı. Düşmanın saldırıları sürerken dünya bu saldırıları izlemeye devam ediyor. Önder Apo’yu aramızda görmeden, mücadelemizi zafere ulaştırmadan bize rahat yok” dedi.


REQA
Reqa’da El Kesra Bölgesi’nde bulunan El-Cewheriya Kavşağı'nda başlayan yürüyüşe Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadın Birliği, Suriye Gelecek Partisi ve sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı.
Yürüyüş ardından köyün merkezinde konuşma yapan Suriye Gelecek Partisi Gençlik Meclisi Sözcüsü Mihemed Zixîr, işgalci Türk ordusu tarafından Serêkaniyê, Zirgan ve Til Temir’de yapılan katliamı kınadı.
Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşan Xilûd El-Remedan, işgalci Türk devletinin Şengal halkına yönelik uluslararası hukuku ihlal eden saldırganlığını ve düşmanlığını kınadı.  
Şengal halkına yönelik saldırılara karşı Irak hükümetinin sessizliğini kınayan Genç Kadın Birliği üyesi Delal Mihemed, Şengal halkına destek sözü verdi.