Qamişlo ve Til Berak’ta Türk devletinin işgal ve saldırı tehdidi protesto edildi

Türk devletinin Şengal ve Dêrik’e yönelik saldırı ve işgal tehdidine tepki gösteren Qamişlolular, BM Göçmen İşleri Komiserliğine mektup teslim etti ve Türk devletinin tehditlerinin bertaraf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Qamişlolular, Türk devletinin Şengal ve Dêrik’e yönelik işgal tehditlerine tepki göstererek, “Dünyayı tehdit eden Türk faşizmini ve terörünü durduracağız” sloganıyla alanlara çıktı.

QAMIŞLO

Mûnîr Hebîb caddesinde toplanan Qamişlolular Birleşmiş Milletler (BM) Göçmen İşleri Komiserliğine kadar yürüdü. Halk, “Direnişi büyüteceğiz Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi kurtaracağız”, “İşgalci Erdoğan yargılanacak”, “QSD bizim irademizdir” pankartlar taşıdı.

Eylemde bir konuşma yapan Kongreya Star Üyesi Xaliye Necar Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Türk devletinden korkmadığını söyledi.

Xaliye Necar, saldırıların iradelerini teslim alamayacağını kaydetti.

Konuşmalardan sonra eylemciler adına 4 kişilik bir heyet Kuzey ve Doğu Suriye halklarının taleplerinin olduğu bir mektubu yetkililere teslim etti. Mektupta Türk devletinin işgal tehditlerinin durdurulması istenildi. Yine DAİŞ çetelerinin yargılanması için de uluslararası bir mahkemenin kurulması gerektiği ifade edildi.

BM yetkililerin heyetin teslim ettiği mektubu Şam üzerinden Washington’a ulaştıracaklarını kaydettiği belirtildi.

TIL BIRAK

Bugün alanlara çıkan Til Biraklılar de Türk devletinin Şengal ve Dêrik’e yönelik tehditlerini protesto etti.

Halk, “Türk işgalciliğine son”, “Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de demografik yapıyı değiştirmesine hayır” yazılı pankartlar ile QSD ve Kongreya Star bayrakları taşıdı.

Til Birak Meclis Eş Başkanı Ebdulselam El-Hesanî eylemde yaptığı konuşmada “Türk devletinin tehditleri ve saldırıları bölgeyi işgal etmek istediğini ortaya koyuyor. Bizlerde bu işgal saldırılarına karşı direneceğiz” dedi.

Türk devletinin saldırılarını kınayan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Weid El-Xeluf ise şöyle konuştu: “Türk devleti tüm uluslararası yasaları ihlal ediyor. Bizle QSD’nin yanındayız. Mücadelemiz sürecek.”