QSD, 3 şehidin kimlik bilgilerini açıkladı

QSD, Şam hükümetine bağlı çetelerin saldırılarında Dêrazor’da şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD, Şam hükümetine bağlı çetelerin saldırılarında yaralanan Ehmed Efrîn, Mervan Kobanê ve Militan Kobanê'nin şehit düştüğünü açıkladı. 

QSD’nin açıklaması şöyle: "Geçtiğimiz Eylül ayında Suriye rejimine bağlı çetelerin Dêrazor köylerine yönelik saldırılarında 3 savaşçımız yaralanmıştı. Yaralı savaşçılar hemen hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 3 aydır süren süren Ehmed Efrîn (Ehmed Silêman), Mervan Kobanê (Mehmûd El Oso) ve Militan Kobanê (Hecî Xelîl) şehit düştü.

Demokratik Suriye Güçleri olarak, bölgelerimize yönelik tüm saldırıları bertaraf etme mücadelesini sürdürüyoruz. Savaşçılarımız alanlarımıza yönelik tüm saldırılara karşı büyük bir gayret gösteriyor.

Üç savaşçımız da rejim güçlerine bağlı çetelere karşı büyük bir direniş gösterdiler ve her zaman ön saflarda yer aldılar. Üç savaşçımız da DAİŞ'e karşı yürütülen tüm mücadelelerde de büyük bir fedakarlık örneği gösterdiler. Yoldaşımız Ehmed Efrîn saflarımıza katıldıktan sonra ilk olarak işgalci Türk devletine karşı Çağın Direnişi'nde yer aldı. Mervan Kobanê yoldaşımız, güçlerimize yeni katılmış olmasına rağmen disiplinli, talimatları yerine getirmesiyle ve fedakarlığıyla bilinen biriydi. Militan Kobanê yoldaşımız yorulmadan tüm enerjisiyle çalışan biriydi.

Başta üç şehit olmak üzere tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

 

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Ehmed Efrîn

İsim-Soy isim: Ehmed Silêman

Anne adı: Nadira

Baba adı: Hisên

Doğum yeri-doğum tarihi: Heleb/1986

Şahadet yeri-tarihi: Hesekê-25′ê Mijdara 2023′an

 

Kod adı: Mervan Kobanê

İsim-Soy isim: Mehmûd El Oso

Anne adı: Meqûla

Baba adı: Elî

Doğum yeri-tarihi: Kobanê/ 2005

Şahadet yeri-tarihi: Hesekê/ 23′ê Mijdara 2023

 

Kod adı: Milîtan Kobanê

İsim-Soy isim: Hecî Xelîl

Anne adı: Zerga

Baba adı: Mehmûd

Doğum yeri-Tarihi: Kobanê/2003

Şahadet yeri-tarihi: Hesekê/23′ê Mijdara 2023.”