QSD Askeri Meclisi olağan toplantısını düzenledi

QSD Askeri Meclisi, 3 aylık çalışmalarını değerlendirmek için QSD Genel Komutanı Mezlûm Ebdî katılımıyla olağan toplantısını düzenledi.

QSD Askeri Meclisi, 3 aylık çalışmalarını değerlendirmek için olağan toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mezlûm Ebdî ile askeri meclislerin komutanları, ofis sorumluları ve askeri kurumlar katıldı. 

Toplantıda askeri ve sahadaki gelişmeler, işgalci Türk devletinin bölgeye, altyapısına, hizmet ve sivil kurumlarına yönelik saldırıları ve saldırılar sonucu meydana gelen zararlar tartışıldı. Ayrıca toplantıda bu saldırılar karşısında alınacak tedbirler geniş çaplı tartışıldı.

İşgalci Türk devletinin Gazze’deki savaştan faydalanma, kendi çıkarlarını gerçekleştirme ve bölgeye yönelik saldırılarını arttırma girişimleri toplantının gündeminde yer aldı.

Ayrıca Şam hükümetinin son dönemde Dêrazor’un doğusuna yönelik saldırıları, QSD’nin olası bir savaşa yönelik hazırlıkları, Dêrazor Askeri Meclisi ve bölgenin durumu tartışıldı.

Genel Meclis, Dêrazor Askeri Meclisi’nin yeniden düzenlenmesine ilişkin tüm kararlar onayladı.

Toplantının sonunda askeri güçlerin her şart ve durumda güçlendirilmesi hazırlıklarına ilişkin planlama hazırlandı.