'QSD bir kez daha planlarını boşa çıkarttı'

YPG Basın sorumlusu Siyabend Eli, DAİŞ saldırısının amacının demokratik ulus projesini yok etmek olduğunu belirterek, "QSD bir kez daha planlarını boşa çıkarttı" dedi.

DAİŞ çetelerinin tek başına bu saldırı planını gerçekleştirmediğini ve bu saldırının arkasında birçok gücün olduğunu belirten YPG Basın Sorumlusu Siyabend Eli, QSD güçlerinin bir kez daha bu planı boşa çıkarttığını ifade etti.

Eli, "DAİŞ çeteleri üç bomba yüklü arabayla Hesekê hapishanesinde tutulan DAİŞ çetelerini kaçırmak için saldırdı. Bu saldırıda yüze yakın çete yer aldı. Ancak bu saldırının altı aylık bir hazırlık süreci vardı. Onlarca uyuyan hücrelerini harekete geçirdiler. Aylarca istihbarat topladılar ve bunun sonucunda saldırıya geçtiler. Güçlerimiz ilk dakikadan itibaren müdahalesiyle, bu saldırının sınırlı kalmasını ve amacına ulaşmamasını sağladı" dedi.

'HEDEFLERİ HESEKÊ'Yİ ELE GEÇİRMEKTİ'

Eli, şöyle devam etti:

"Çünkü altı ay içinde planlanmış bu saldırının amacı daha genişti. Onların amacı tüm Hesekê’yi ele geçirmekti. Ama güçlerimiz, ciddi müdahaleler sonucunda amacına ulaşmasına izin vermedi. Şimdi sahadaki durum da şöyledir; Sina ya da Xwêran adıyla bilinen hapishane, güçlerimizin kontrolü altındadır. Tüm kapıları ve etrafı savaşçılarımız tarafından çembere alınmış ve savaşçılar operasyon halindedir. İnşaat halindeki bir binada yüze yakın çete saklanmış durumda ve ona karşı da büyük bir savaş veriliyor. Bu operasyonlarla şimdi DAIŞ’in bu planı boşa çıkartılıyor.

TÜRK DEVLETİ VE ŞAM HÜKÜMETİNİN ROLÜ

Zaten bu planın arkasında birçok gücün olduğu ilk andan itibaren belli oldu. Çünkü, Efrîn’in yıl dönümünde ve Özerk Yönetimin kuruluş yıl dönümünde hem Hesekê, bununla eş zamanlı Til Temir, Zirgan, Eyn İsa'ya işgalci Türk devleti tarafından saldırılar yapıldı. Yine Şam hükümetinin bu saldırıdan çok fayda sağlamaya çalışması... Sadece şunu iyi anlamak gerekir: Demokratik ulus projesine karşı bir plan yürütülüyor. Ama şimdi savaşçılarımız tarafından tüm bu planlar boşa çıkartıldı."