QSD: Cizre Fırtınası’nda onlarca DAİŞ teröristi öldürüldü

QSD, Cizre Fırtınası Hamlesi'nde çetelere ağır darbe vurulduğunu açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, yeniden başlatılan Cizre Fırtınası Hamlesi’nin bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, çetelere ağır darbeler vurulduğu ve Koalisyon güçlerinin de çetelere yönelik operasyonlar düzenlediği belirtildi.

'ONLARCA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hecîn cephesi: Güçlerimiz DAİŞ’li teröristlerin noktalarına birçok eylem düzenlemiş, bu eylemlerde savaşçılarımız ile teröristler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda onlarca terörist öldürülmüş, çok sayıda terörist de yaralanmıştır. Bununla birlikte teröristlere ait yüklü miktarda cephaneye de güçlerimizce el konulmuştur. DAİŞ’li teröristler tarafından yerleştirilen onlarca mayın güçlerimizce etkisiz hale getirilmiş, çetelere ait çok sayıda tünel imha edilmiştir.

Öte yandan uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlerin noktalarına operasyonlar düzenlemiş, bu operasyonlarda çok sayıda terörist öldürülmüştür. Teröristlerin gizlendiği birkaç üs imha edilmekle birlikte bölgede halen aralıklarla çatışmalar devam etmektedir."

BİLANÇO

QSD, açıklamasında bilançoya ilişkin de şu bilgileri verdi:

"-Teröristlere ait 2 tünel, 3 mayın imalathanesi, 15 üs, 4 adet cephane deposu, yabancı teröristlerin bulunduğu 2 üs, teröristlerin saldırı üssü ve çetebaşlarının bulunduğu bir merkez ile teröristlere ati bir adet füze imha edilmiştir.

-Uluslararası koalisyona ait savaş uçakları 38 hava saldırısı düzenlemiştir.

-Yüklü miktarda silah ve cephaneye el konulmuştur."