QSD’den Zirgan ve Til Temir’e yönelik saldırılara ilişkin açıklama

QSD Basın İrtibat Merkezi Türk ordusunun Til Temir ve Zirgan’a yönelik işgal saldırılarında 4 sivilin şehit düştüğünü, QSD’nin karşılık vermesi sonucu 3 çetenin de öldürüldüğünü belirtti.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin Til Temir ve Zirgan’a yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk Savunma Bakanlığı’nın şehit düşen ve yaralanan yurttaşları savaşçı olarak göstererek kamuoyunu kandırdığı belirtildi.

Açıklamanın detayları şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri 21 Aralık’ta Til Temir’e toplarla saldırdı. Saldırılar, Til Temir Askeri Meclisi birliklerinin karşılık vermesi sonucu geri püskürtüldü.

İşgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri Til Temir’in Zergan beldesini ve köylerine yoğun top atışı gerçekleştirdi. Saldırılarda Um Işbê, Dawûdiyê , Eyin El Hewa, Rebîat, Esediyê, Hemra, Ezîziyê, Um El Kêf, Til Şinan, Tewîla, Til Tewîl, Til El Werid, Bobe, Xedrawî, Bisîs Foqanî köyleri hedef alındı.

21 ve 22 Aralık’ta gerçekleştirilen saldırılarda 4 yurttaşımız yaşamını yitirdi, 14 yurttaşımız yaralandı. Ayrıca 3 Suriye rejim askeri yaralandı.

22 Aralık’ta saat 09.00’da Til Temir’in kuzeyinde bulunan Um El Kêf köyü çevresinde çetelerin hareketliliğine karşılık veren güçlerimiz ile çeteler arasında çatışma yaşandı. Çatışmanın sonucunda 3 çete öldürüldü.

İşgalci Türk Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 22 Aralık’ta 10, 23 Aralık’ta ise 2 savaşçımızın şehit düştüğünü iddia etmişti. Bu açıklamalardan anlaşılıyor ki işgalci devlet, gerçekleştirdiği saldırılarda şehit düşen ve yaralanan yurttaşları savaşçılarımız olarak gösteriyor. İşgalci Türk devleti yayınladığı yalan haberlerle kamuoyunu ve dünya basınını kandırmaya ve saldırılarını meşru göstermeye çalışıyor. Ancak belirttiğimiz gibi saldıran ve bütün savaş kurallarını ihlal edenler işgalci Türk ordusu ve çeteleridir.”