QSD’den 24 saatlik bilanço

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırılarının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Buna göre üç cephede 6 işgalci öldürüldü, 7 QSD savaşçısı hayatını kaybetti.

QSD Basın Merkezi, yayınladığı bilançoda “İşgalci ordu ve çete grupları bölge genelinde hava ve kara saldırılarını sürdürmüştür” dedi.

Son 24 saat içerisinde Zirgan, Til Temir ve Eyn İsa cephelerinde yaşanan saldırılar ve çatışmalara ilişkin şu bilgiler verildi:

“Zirgan (Ebu Rasen)

İşgalci Türk ordusu ve desteklediği çete grupları, ağır silahlarla Til El Werd, Til Mihemed, Bab El Xêr ve Til Şeîr köylerini işgal etmek için saldırı girişiminde bulunmuştur.

Til Temir

İşgalci ordu insansız hava araçları ve ağır silahlarla Rihaniyê ve Amiriyê köylerine saldırmıştır. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi sonucu bir zırhlı araç imha edilmiştir.

Eyn İsa

İşgalci ordu ve çete grupları Kefîfa, Mişêrfa ve Kor Hesen köylerindeki sivil yerleşim yerlerine tank ve obüslerle saldırı gerçekleştirmiştir. Bölgede ayrıca işgalci orduya ait insansız hava araçları da bombardımanlarını sürdürmüştür. Güçlerimiz saldırılara karşılık vermiş ve nihayetinde çatışma çıkmıştır. Çatışmada sayısı bilinmemekle beraber çok sayıda işgalci ordu çetesi öldürülmüş ve yaralanmıştır.

Genel olarak işgalci ordunun saldırılarına karşılık yaşanan çatışmalarda 6 çete öldürülmüş, 8 çete de yaralanmıştır.

Bu direnişte 7 arkadaşımız şehit düşmüş, 12 arkadaşımız da yaralanmıştır.”